Ξεκινά η εκπαίδευση των 400 ειδικών φρουρών στα Πανεπιστήμια – Πώς θωρακίστηκε το Πανεπιστήμιο της Πάτρας (βίντεο)

Ξεκινά σήμερα η εκπαίδευση των 400 αστυνομικών, που θα αναλάβουν την φύλαξη των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και ήδη στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας έχουν γίνει βασικές παρεμβάσεις με πρωτοβουλία του Δήμου για την φύλαξη των εγκαταστάσεων και την προστασία των φοιτητών.

Τόσο η περίφραξη του χώρο, όσο και οι μπάρες στην πύλη εισόδου, θεωρούνται έργα υψίστης σημασίας από την Πρυτανική Αρχή, μετά και τα συνεχή κρούσματα παραβατικότητας, που είχαν γίνει τους τελευταίους μήνες στο χώρο της κοινότητας.

Δείτε στο βίντεο -Πως αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα ελέγχου στην είσοδο του Πανεπιστημίου.

 

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μιχάλης Βασιλάκης ήδη η κεντρική είσοδος της Πανεπιστημιούπολης έχει περιφραχτεί στο σύνολό της από το 2018. Ωστόσο πάνω από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου είναι κατοικημένη ζώνη και πολλοί χρησιμοποιούσαν την είσοδό του για να πάνε πιο γρήγορα στα σπίτια τους. Τώρα πλέον δεν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα, καθώς οι μπάρες ανοίγουν συγκεκριμένες ώρες, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Τις εργάσιμες ημέρες θα ανοίγουν από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί, ενώ τα Σαββατοκύριακο από τις 7 μέχρι τις 5 το απόγευμα, προκειμένου τόσο οι καθηγητές, όσο και το ερευνητικό προσωπικό να  να μπορούν να πηγαίνουν στα εργαστήριά τους.

Όπως κατ’ επανάληψη έχουν επισημάνει οι Πρυτανικές Αρχές και συγκεκριμένα ο Πρύτανης, κ.  Χρήστος Μπούρας είναι διαφορετικές οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι, που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια της Πάτρας, καθώς βρίσκονται έξω από τον αστικό ιστό, ενώ διαφέρουν οι απειλές για ένα Πανεπιστήμιο, που βρίσκεται εντός αστικού ιστού.

 Στην εκπαίδευση των ειδικών φρουρών, που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων αναφέρεται, με ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ξεκινά σήμερα η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Σε τέσσερις μήνες θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα. Με σχέδιο η κυβέρνηση απαντά στο αίτημα της κοινωνίας για ανοιχτά & ασφαλή Πανεπιστήμια», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος