Χαρίτσης στην ΕΡΤ: Η κυβέρνηση το έχει πάρει πολύ προς τα δεξιά και αυτό είναι επικίνδυνο για τη χώρα

Την άποψη ότι η «κυβέρνηση το έχει πάρει πολύ προς τα δεξιά» και ότι αυτό «είναι εξαιρετικά επικίνδυνο όχι για την ίδια, αλλά για τη χώρα», εξέφρασε στην ΕΡΤ ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Την άποψη ότι η «κυβέρνηση το έχει πάρει πολύ προς τα δεξιά» και ότι αυτό «είναι εξαιρετικά επικίνδυνο όχι για την ίδια, αλλά για τη χώρα», εξέφρασε μιλώντας στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα, ερωτώμενος για το τι σημαίνει το «παρών» που ψήφισε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάταξη που μπλοκάρει το κόμμα Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές, αφού απάντησε ότι «δεν μπορούμε να πούμε «ναι» σε μια πρόταση που δυστυχώς αφήνει την κερκόπορτα ανοιχτή και δίνει στον Άρειο Πάγο το δικαίωμα να εξετάζει πολιτικά τα προγράμματα των κομμάτων» και «δεν θέλουμε να πούμε «κατά» γιατί επί της αρχής στεκόμαστε απέναντι σε κάθε πολιτική δράση των καταδικασμένων νεοναζί της ΧΑ και όσων σχετίζονται με αυτούς», ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι «πολιτικά πιο κρίσιμο είναι ότι δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό ο οποίος ναι μεν λέει ότι θέλει να αποκλείσει την ακροδεξιά από την πολιτική διαδικασία, την ίδια στιγμή όμως βλέπουμε ότι ενσωματώνει στο λόγο του και στην πολιτική στοιχεία ακροδεξιά ρητορικής και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο». Για να προσθέσει αμέσως μετά:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το έχει πάρει πολύ προς τα δεξιά, πολύ ακροδεξιά και νομίζω ότι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο όχι για την ίδια – δεν ξέρω τι υπολογισμούς μικροκομματικούς μπορεί να κάνει – αλλά είναι επικίνδυνο για τη χώρα».

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το «τι σημαίνει η φράση θα επαναφέρουμε τη δημοκρατία είτε με το καλό είτε με το άγριο του κ. Σπίρτζη», ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «από όλες τις πλευρές υπάρχουν δηλώσεις που μπορεί να είναι υπερβολικές και θα έπρεπε να αποφευχθούν».

«Επειδή μου λέτε για δηλώσεις. Δείτε δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης σε σχέση με το μεταναστευτικό που παραπέμπουν στο ΛΑΟΣ. Και μιας και είπα για το ΛΑΟΣ, δείτε και τις τοποθετήσεις του Καρατζαφέρη που φαίνεται ότι έχει βγει για να υποστηρίξει τον κ. Μητσοτάκη και να ανακόψει τις διαρροές του προς την ακροδεξιά. Αυτά ξέρετε, μπορεί να είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ίσως είναι θεμιτό τα κόμματα να προσπαθούν να προσεταιριστούν ψηφοφόρους από διαφορετικές κατευθύνσεις. Είναι όμως απαράδεκτο και επικίνδυνο για τη χώρα το κόμμα που κυβερνά να προσπαθεί να κλείσει το μάτι και να υιοθετήσει ατζέντα που μας φέρνει, τολμώ να πω, εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος