Ξαπλώστρες ούτε για…δείγμα στους Λειψούς-Τις ανέσεις τις προσφέρει απλόχερα η φύση

Ούτε για…δείγμα δεν θα συναντήσει κανείς ξαπλώστρες και ομπρέλες στους Λειψούς!

Στην τουριστική καμπάνια του νησιού, ανάμεσα στις χάρες του, τονίζεται πως δεν διαθέτει σε καμία παραλία του ξαπλώστρες ή ομπρέλες. Μέσα από τα φετινά video, ο δήμος παροτρύνει μάλιστα τους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις ανέσεις που προσφέρει απλόχερα η φύση και να αρνηθούν για λίγες ημέρες τις περιττές πολυτέλειες. Επίσης δεν υπάρχει μηχανοκίνητος τουρισμός, ούτε jet ski κτλ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Φώτη Μάγγο, δεν πρόκειται για μία καινούργια απόφαση αλλά  για μία πάγια τακτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια, απλώς τώρα ανακοινώθηκε, με στόχο να ενισχυθεί ο χαρακτήρας των Λειψών, ότι δηλαδή είναι ένα νησί που πιστεύει και επενδύει στον φυσικό τρόπο τουρισμού. Εξάλλου, όπως είπε ο δήμαρχος, η πλαστικοποίηση των παραλιών, δεν ταιριάζει ούτε με την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων που θέλουν την άμεση επαφή με τη φύση. Οι τουρίστες που προτιμούν το νησί είναι κυρίως Ιταλοί, ενώ τα τελευταία χρόνια το επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι Έλληνες.

Όσο για την σκιά; Ο κ. Μάγγος λέει ότι η φύση έχει φροντίσει γι’ αυτό, καθώς οι παραλίες έχουν αρμυρίκια που προσφέρουν παχύ ίσκιο, και φυσικά ο καθένας μπορεί να φέρει την ομπρέλα του, την τέντα του κτλ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος