Ξάνθη- Μπουράν Μπαρχάν: Το Κιν.Αλ. έχει προοπτική

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚινΑλ απεύθυνε ο Βουλευτής Ξάνθης Μπουράν Μπαρχάν σημειώνοντας, ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι υποχρέωση προτρέποντας μάλιστα τους υποψηφίους να συνεχίσουν με τον ίδιο ειρηνικό και “χωρίς μαχαιρώματα” τρόπο την προσπάθειά τους, κάτι που θα ήθελε, όπως είπε, και η αείμνηστη πρόεδρος Φώφη Γεννηματά. «Ας μην ξεχνάμε ότι την επομένη των εκλογών θα είμαστε γύρω από το ίδιο τραπέζι ας μην πληγώσει ο ένας τον άλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, με τους υποψήφιους προέδρους του Κιν.Αλ. να βρίσκονται στην τελική ευθεία και να προσπαθούν περιοδεύοντας σε όλα τα σημεία της χώρας να πείσουν στελέχη, μέλη και φίλους του Κινήματος ο κος Μπουράν Μπαρχάν μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (25-11-2021) σημείωσε ότι την περιοχή του επισκέφτηκαν ήδη οι : Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης (με αυτή τη σειρά) και αναμένεται αύριο Παρασκευή η επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο έμπειρος πολιτικός στάθηκε στις δυσκολίες, που προσθέτει στη διαδικασία η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, που έχουν ληφθεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρουμε πώς θα προσέρχονται στην κάλπη οι ανεμβολίαστοι;».

Ο Βουλευτής της Ξάνθης σχολίασε τη στάση των Ελλήνων Ψηφοφόρων έναντι των πολιτικών και της πολιτικής λέγοντας με εμφανή προβληματισμό ότι: «Ο Έλληνας πολίτης επειδή έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς δεν γνωρίζει και ποιο θα είναι το ενδιαφέρον που θα εκδηλώσει για τη συμμετοχή του στις κάλπες». Υπενθυμίζοντας ότι στην εκλογή του Παπανδρέου συμμετείχαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι και προσθέτοντας ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σε αυτή την εκλογική διαδικασία θα γίνεται με την υποβολή αίτησης με την οποία θα βεβαιώνουν ότι δεν είναι μέλη άλλου πολιτικού κόμματος. «Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν μέρος» είπε και αιτιολόγησε: «Γιατί στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει κενό, θα μπούμε σε μια αναζήτηση καινούργιου κόμματος, καθώς η οικονομική κρίση έχει εξαντλήσει όλα τα κόμματα, πρώτα το ΠΑΣΟΚ, μετά τη ΝΔ και τελευταία τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μπήκαμε στον δεύτερο γύρο με την ΝΔ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στα επόμενα χρόνια θα έχουμε πρόβλημα ισχυρών κυβερνήσεων, μπορεί να έχουμε συγκυβερνήσεις, άρα το ΠΑΣΟΚ είναι μια ευκαιρία να αναλάβει και τις ευθύνες (ενν. της χώρας), όπως τις είχε αναλάβει στο παρελθόν».

Σύμφωνα με τον κο Μπουράν Μπαρχάν πρέπει να «συμμαζευτούμε» και τα επόμενα χρόνια να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και την διακυβέρνηση. «Υπάρχει κενό, το βλέπουμε. Ο Έλληνας πολίτης απέχει από την πολιτική γιατί τα ελληνικά κόμματα δε τους ενθαρρύνουν και τόσο πολύ, άρα μπαίνουμε στη διαδικασία να αναδείξουμε και κάτι καινούργιο. Ίσως και από τις επόμενες εκλογές να πάμε σε συγκυβερνήσεις».
Μιλώντας για τον νέο πρόεδρο σημείωσε ότι: «Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ και το ΚινΑλ στην περίοδο ακμής του» προσθέτοντας όμως ότι «Ειδικά οι νέοι θέλουν μια καινούργια ατζέντα. Το πολιτικό σύστημα έχει εξαντληθεί σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα περιμένουμε καινούργιες αντιλήψεις, νέες θέσεις για το περιβάλλον, την καθημερινότητα. Το ΚινΑλ έχει προοπτική. Ο καινούργιος πρόεδρος δεν θα πρέπει να αναλώνεται με παλιές πολιτικές, αλλά να φέρει στον Έλληνα νέες απόψεις» είπε.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι: «Χρειάζεται ανανέωση. Στην πολιτική σκηνή πρέπει να ερχόμαστε με καινούργιες, σωστές υποσχέσεις, υποσχέσεις ακριβείας» για να επισημάνει ότι: «Δεν ξεχωρίζει, δεν συστρατεύεται με κάποια υποψηφιότητα, δεν θα είμαι εις βάρος κάποιου, δεν έχω ταχθεί με κανέναν, αλλά αυτό που παρατηρώ είναι ότι ο χώρος της Μειονότητας, μετά την επίσκεψη Παπανδρέου, έχει αποφασίσει».
Αναφερόμενος τέλος στο θέμα της Πανδημίας σημείωσε με αφορμή και το γεγονός ότι η Ξάνθη είναι στο «κόκκινο» ότι: «Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν κουραστεί πάρα πολύ σωματικά και ψυχικά και χρειάζονται την υποστήριξή μας. Μας περιμένουν πάλι δύσκολες μέρες». Προτρέποντας και ως γιατρός όλους και όλες να :«Να βασιστούν στα επιστημονικά δεδομένα και να μην πιστεύουν στις χαζομάρες που ακούν από δεξιά κι αριστερά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος