Χανιά: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Σέλινο – Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής παραμένει στην περιοχή

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Σέλινο, στην περιοχή του Αγριλέ και κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, τους κατοίκους, αλλά και τις τοπικές αρχές που χρειάστηκε να εκκενώσουν τέσσερα χωριά, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική παραμένουν 30 πυροσβεστικά οχήματα και 100 πυροσβέστες, ενώ έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα που, από νωρίς το πρωί, έδιναν μάχη για την κατάσβεση δεκάδων εστιών.

Για την πυρκαγιά, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη ως υπαίτιος ημεδαπός, ο οποίος οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Η φωτιά ξεκίνησε όταν αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο οδηγός βγήκε σώος από το όχημα.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, υπήρξε κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, ενώ δόθηκε εντολή για την εκκένωση των χωριών Λιβάδα και Αγριλές. Αργότερα, το απόγευμα, δόθηκε ανάλογη εντολή εκκένωσης για τα χωριά Μάζα και Παπαδιανά από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος