Χανιά: Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στα ορεινά της Κισσάμου – Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης

Με αμείωτη ένταση να μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε δύσβατη, ορεινή περιοχή στο Έλος του Δήμου Κισσάμου. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί, αλλά οι άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν τοπικά δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ δεν επέτρεψαν νωρίτερα στο Canadair που έσπευσε επί τόπου να επιχειρήσει.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης στην περιοχή επιχειρούν 45 οχήματα (25 υδροφόρα και 20 βοηθητικά) 6 ομάδες δασοκομάντος (ΕΜΟΔΕ), 2 ομάδες ΕΜΑΚ και 3 πεζοπόρα τμήματα από τους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων. Συνολικά στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν 150 πυροσβέστες.

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καίει χορτολιβαδική έκταση στην κορυφογραμμή και, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος