Χαλκιδική: Θαλάσσια ρύπανση στο Πόρτο Κουφό από βυτίο γεμάτο με λάδια

   Θαλάσσια ρύπανση συνολικής έκτασης περίπου 100 τ.μ. προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιουλίου, πλησίον του κρηπιδώματος εντός του λιμένα Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής, από ρήξη δεξαμενής αποθήκευσης πετρελαιοειδών καταλοίπων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος. Το βυτίο γεμάτο με καμένα λάδια που βρισκόταν επί χρόνια στην περιοχή έσπασε, γεμίζοντας με απόβλητα το λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βυτίο έσπασε την ώρα που υπαλλήλος της εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες αναβάθμισης και αποκατάστασης στο λιμάνι, στην προσπάθειά του να το σηκώσει, δεν πρόσεξε με αποτέλεσμα το βυτίο να πέσει και να σπάσει.

Άμεσα περιορίστηκε η διαρροή, ενώ στο σημείο έσπευσε καινούργιο βυτίο ώστε να αδειάσει το λάδι που είχε μείνει στο παλιό βυτίο.

  Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά που διενεργεί την προανάκριση, έγινε χρήση απορροφητικών υλικών, για την απορρύπανση της θάλασσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος