Χαλκιδική: Εκσυγχρονίζεται η διαχείριση των πόσιμων υδάτων στον δήμο Κασσάνδρας

Στην εξοικονόμηση, την ασφάλεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού στοχεύει πλέον ο δήμος Κασσάνδρας με το νέο έργο ψηφιακής τεχνολογίας που εντάχτηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και χρηματοδοτείται με 8.977,476,00 ευρώ.

Η χρηματοδοτούμενη πράξη με τίτλο Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Δικτύων Ύδρευσης του Δήμου Κασσάνδρας αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών ψηφιακών τηλεμετρικών Συστημάτων μέτρησης και ελέγχου διαρροών καθώς και μετρικών σταθμών πίεσης παροχής και ποιοτικών χαρακτηριστικών με ενσωμάτωσή τους στα ψηφιακά συστήματα διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Κασσάνδρας. Συνολικά θα τοποθετηθούν 12.500 νέοι ευφυείς ψηφιακοί μετρητές κατανάλωσης νερού στους οικισμούς Πευκοχωρίου, Χανιώτης,Πολυχρόνου, Καλλιθέας.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση του πόσιμου νερού και η μείωση της μη καταμετρημένες κατανάλωσης μέσω της εγκατάστασης των ευφυών οικιακών υδρόμετρων σε οικισμούς του Δήμου Κασσάνδρας. Επίσης δημιουργείται σύγχρονο και ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα στον κεντρικό σταθμό ελέγχου του Δήμου Κασσάνδρας με αναβαθμισμένες δυνατότητες online παρακολούθησης κρίσιμων παραμέτρων νερού.

«Η ένταξη της εν λόγω πράξης προς χρηματοδότηση αποδεικνύει την ετοιμότητα και ωριμότητα των μελετών μας, τη δουλειά που κάνει η παρούσα διοίκηση του δήμου και το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα κερδίζουμε το στοίχημα της ανάπτυξης που βάλαμε πριν από 4 χρόνια όταν αναλάβαμε. Με το μεγάλο αυτό έργο πετυχαίνουμε την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας ενώ βάζουμε τις βάσεις για τη δίκαιη χρέωση των καταναλωτών και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων μέσω της εξάλειψης των διαρροών. Πιστεύουμε ότι ανάλογα εργαλεία και χρηματοδοτούμενες δράσεις ψηφιοποίησης, φέρνουν τον δήμο Κασσάνδρας ένα βήμα πιο κοντά στην επόμενη μέρα της σύγχρονης εποχής, στην οποία η ψηφιακή εργαλειοθήκη θα αλλάξει την ποιότητα ζωής των δημοτών μας», δήλωσε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος