Χ. Τριαντόπουλος στο Πρώτο: Ο αγροτικός κόσμος έχει εύλογες ανησυχίες-Οι αγρότες θα αξιολογήσουν κατά τόπους τα μέτρα που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός (audio)

Με αφορμή τη συμμετοχή του στη χθεσινή συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 o Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτιστικής Προστασίας, καλεσμένος στην εκπομπή «Ναι μεν, Αλλά» και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Ο αγροτικός κόσμος έχει εύλογες ανησυχίες-Οι αγρότες θα αξιολογήσουν κατά τόπους τα μέτρα που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός»

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος στην αρχή της συνομιλίας του με τη δημοσιογράφο «οι αγρότες θα αξιολογήσουν κατά τόπους τα μέτρα που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός. Γενικότερα όμως, όπως λέω πάντα, θα πω ότι ο αγροτικός κόσμος έχει εύλογες ανησυχίες την εποχή της κλιματικής κρίσης, καθώς είναι αυτός που βάλλεται περισσότερο από αυτές τις αλλαγές είτε είναι φυσικές καταστροφές είτε είναι η αλλαγή της κανονικότητας ως προς το κλίμα και ως προς τις καιρικές συνθήκες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την παραγωγική τους διαδικασία, αλλά και από μια σειρά από άλλους παράγοντες που σχετίζονται και με την παγκόσμια οικονομία. Επομένως, είναι εύλογες οι ανησυχίες τους, τα άγχη των αγροτών, του πρωτογενούς τομέα, επειδή ακριβώς έχουμε εντοπίσει το εύλογο των ζητημάτων που έχουν θέσει. Για αυτό και είμαστε δίπλα. Είμαστε δίπλα στη Θεσσαλία που είχε τις ακραίες φυσικές καταστροφές, αλλά και σε όλη τη χώρα μια σειρά από παροχές μέσα από ειδική οικολογική μεταρρύθμιση».

«Ήταν μια ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική η συζήτηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες» υπογράμμισε εν συνεχεία ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

«Ήταν μια ιδιαίτερα γόνιμη, θα μου επιτρέψετε να πω και εποικοδομητική η συζήτηση, όπου ο πρωθυπουργός έδειξε όχι μόνο γνώστης, αλλά και άκουσε και συζήτησε μαζί με τους αγρότες τα ζητήματα που τέθηκαν, δηλαδή τα τρία βασικά ζητήματα ρεύμα, πετρέλαιο και ΚΑΠ, για να τα κωδικοποιήσουμε με απλές λέξεις, όπου και στο πετρέλαιο πέραν την προκαταβολή για τη βοήθεια στην παρούσα φάση είπαμε του Υπουργείου Οικονομικών να κάτσει και μαζί με τους αγρότες να δουν την εξέλιξη του σχήματος από δω και πέρα. Διότι, ένα από τα βασικά τους αιτήματα ήταν η κατανομή να γίνεται δικαιότερη και στον όρο δικαιότερη. Και θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω ότι ουσιαστικά, όπως εκείνοι θέλανε, να πηγαίνει εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη στην παραγωγή, να μην είναι οριζόντια με αποτέλεσμα να είναι πιο στοχευμένο και άρα και πιο αποτελεσματικό. Θέλω να σας πω λοιπόν, ότι η κατανομή καθιστά αποτελεσματικότερο το μέτρο και από εκεί και πέρα, ανάλογα και με τα δημοσιονομικά δεδομένα του Υπουργείου Οικονομικών, θα είναι εκεί για να στηρίξει τους αγρότες».

Όλη η συνέντευξη του κ. Τριαντόπουλου ακολουθεί παρακάτω:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος