Wings for Life World Run: Κατεβάστε το app και τρέξτε στον διεθνή αγώνα δρόμου με την εικονική γραμμή τερματισμού

Αυτή την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023 και στις 14.00 η ώρα Ελλάδας ακριβώς, το Wings for Life World Run θα πατήσει την κόρνα της εκκίνησης δίνοντας το σήμα σε δρομείς και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων παγκοσμίως να αρχίσουν να τρέχουν.
175 χώρες και χιλιάδες δρομείς θα τρέξουν ταυτόχρονα με το εικονικό Catcher Car – την κινητή γραμμή τερματισμού – να τους «κυνηγάει» για να τους πιάσει. Στην ΕΡΤ μίλησαν Έλληνες μαραθωνοδρόμοι που θα λάβουν μέρος στον αγώνα που γίνεται για να εξευρεθούν πόροι για την έρευνα για τις κακώσεις του νωτιαίου μυελού των οστών. Όλοι δρομείς είναι δεκτοί.

«Μπορεί ο καθένας να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και να ξεκινήσει με το app (εφαρμογή) να τρέχει εικονικά» δήλωσε ο Δημήτρης Κολιάκος έξω από το Ζάππειο Μέγαρο όπου κάνει την προετοιμασία του για τον διεθνή αγώνα που γίνεται για καλό σκοπό.

«Έχουμε πάνω από 1 εκατ. συμμετέχοντες όλα αυτά τα χρόνια και 10 εκατ. χλμ. έχουν καλυφθεί όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο μαραθωνοδρόμος επισημαίνοντας ότι τα έσοδα αυτου του αγώνα πάνε στο ίδρυμα Wings for Life για την εύρεση θεραπείας των κακώσεων του νωτιαίου μυελού των οστών.

«Όποιος θέλει συμμετέχει. Είναι ένας αγώνας που γίνεται για το καλό γίνεται. Δεν υπάρχει τερματισμός. Ο καθένας τρέχει όσο θέλει» πρόσθεσε ένας άλλος δρομέας υπενθυμίζοντας στον κόσμο ότι μπορούν να κατεβάσουν από το Διαδίκτυο την εφαρμογή «Wings for Life World Run».

Wings for Life World Run: Κατεβάστε το app και τρέξτε στον διεθνή αγώνα δρόμου με την εικονική γραμμή τερματισμού
Δρομείς σε όλο τον κόσμο θα ξεκινήσουν να τρέχουν την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 14:00, ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο. Τα έσοδα από την εφαρμογή θα διαθεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. (Φωτό: Marjan Radovic for Wings for Life World Run)

Τερματισμός με εικονικό Catcher Car

Μιλώντας για την προσπάθεια που γίνεται για 10η χρονιά φέτος ένας ακόμη μαραθωνοδρόμος δήλωσε στην Μαίρη Σκανδάλη ότι «η Κυριακή είναι μία μια μεγάλη παγκόσμια γιορτή για το δρομικό κίνημα που δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και πόσα μπορούμε να προσφέρουμε όταν συστρατευτούμε όλοι μαζί για έναν καλό σκοπό».

Και όπως τόνισε η προσπάθεια που γίνεται από το ίδρυμα Wings for Life είναι εξαιρετική. «Τα άτομα που έχουν παθήσεις του νωτιαίου μυελού χρειάζονται τη βοήθειά μας» πρόσθεσε παροτρύνοντας τον κόσμο να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του και να λάβει μέρος στον αγώνα με μόνο αντίπαλο τον εαυτό μας. «Η διαδικασία είναι ότι όταν ξεκινάνε όλοι μαζί στις 2 ώρα σε όλο τον κόσμο, και αυτό είναι κάτι μοναδικό, είναι μια παγκόσμια παρέα. Ξεκινάει και το αυτοκίνητο το οποίο προσπαθεί να μας φτάσει όταν φτάσει και τον τελευταίο δρομέα ολοκληρώνει του αγώνα», σημείωσε για τη μοναδική αυτή εμπειρία που όλοι μπορούν να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Το κόστος συμμετοχής στον διεθνή αγώνα δρόμου με φιλανθρωπικό σκοπό είναι δέκα ευρώ με τους περισσότερους δρομείς να συγκεντρώνονται στις 14:00 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος