Βροχερός ο καιρός στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο – Καταιγίδες την Κυριακή στα δυτικά (video)

Array

Βροχερός καιρός προβλέπεται και σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο ο καιρός, κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, με αρκετή υγρασία.Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε πολλές ώρες ηλιοφάνειας με θερμοκρασίες υψηλότερες από τα κανονικά ακόμα που θα φτάσουν στους 24 – 25 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Η Κυριακή θα είναι μια φθινοπωρινή ημέρα με πολλές βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, τα κεντρικά τα βόρεια καθώς και το ανατολικό Αιγαίο. Με νοτιάδες πιθανόν στο Αιγαίο και τοπικά θυελλώδεις η μέγιστη θερμοκρασία θα παραμείνει 2 με 3  βαθμούς πάνω από τα κανονικά. Χρειάζεται προσοχή  στα δυτικά την Κυριακή τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, ενώ θα είναι η 4η ημέρα συνεχόμενων βροχών εκεί.

Σήμερα στη δυτική, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος