Βρετανία: Σε στρατιωτικές βάσεις οι μετανάστες

Ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ επιβεβαίωσε τα σχέδια της κυβέρνησης να στεγαστούν «πολλές χιλιάδες» αιτούντες άσυλο σε πρώην στρατιωτικές βάσεις στο Έσσεξ και στο Λίνκολνσιρ και σε ακόμη μία τοποθεσία στο Ανατολικό Σάσεξ.

Ο υπουργός ενημερώνει τη Βουλή για τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με τη μετεστέγαση των “παράνομων μεταναστών” καθώς θέλουν να τους βγάλουν από τα ξενοδοχεία λόγω μεγάλου κόστους στον φορολογούμενο πολίτη. Επίσης υποσχέθηκε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ιστορικά κτίρια.

Ο Ρόμπερτ Τζένρικ, ενημερώνοντας τη Βουλή αναφέρθηκε στους αιτούντες άσυλο που διέσχισαν τη Μάγχη ως άτομα που «εισβάλλουν στη χώρα μας.

Επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η λύση να στεγάσουν τους μετανάστες πλοία «όπως είναι στη Σκωτία», ενώ είπε ότι πρόκειται για βραχυπρόθεσμο σχέδιο.

Ο Τζένρικ αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Ρίσι Σούνακ θα ορίσει μία από τις τοποθεσίες μεταστέγασης μεταναστών στην δική του εκλογική περιφέρεια,

Ο υπουργός υποσχέθηκε σημαντικό πακέτο υποστήριξης προς την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού οι αρχές του Leigh προειδοποίησαν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει αυτό στον Δήμο τους.

Ερωτώμενος για τα δημοσιεύματα, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει επίσης τη λύση με τις φορτηγίδες “όπως κάνει η Ολλανδία επιτυχώς”.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος