Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να παίρνει πίσω στη Γαλλία τους μετανάστες που φτάνουν στην Αγγλία, μία ημέρα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στη Μάγχη, όπου έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι.
«Προτείνω να εφαρμόσουμε μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής, που θα επιτρέπει την επιστροφή όλων των παράτυπων μεταναστών που διαπλέουν τη Μάγχη» αναφέρει ο Τζόνσον σε μια επιστολή του προς τον Μακρόν, την οποία ανάρτησε στο Twitter.
My letter to President Macron. pic.twitter.com/vXH0jpxzPo
— Boris Johnson (@BorisJohnson) November 25, 2021
Ο Βρετανός πρωθυπουργός παρουσιάζει επίσης τα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν οι δύο χώρες για να αποφευχθούν οι θάνατοι ανθρώπων στη Μάγχη. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι κοινές περιπολίες, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις σκαφών από τις γαλλικές ακτές, η χρήση αισθητήρων και ραντάρ, η συμφωνία επανεισδοχής στη Γαλλία αλλά και μια παρόμοια συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος