Βρετανία: Ο Φάρατζ “κλείνει το μάτι” στον Τζόνσον ενόψει εκλογών

Ανακοίνωση που ανατρέπει τα δεδομένα στις εκλογές της Βρετανίας ήρθε από τον ηγέτη του Κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ. Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με το Brexit είπε σε προεκλογική συγκέντρωση ότι το Κόμμα brexit δεν θα κατεβάσει υποψήφιους στις 317 έδρες που κέρδισαν οι Συντηρητικοί το 2017.

Αυτό αυτόματα δίνει στο κόμμα των Συντηρητικών σαφές πλεονέκτημα για τις επερχόμενες εκλογές αν και όχι απαραίτητα την πλειοψηφία.

Ο Φάρατζ υποχώρησε στις πιέσεις που έγιναν από επικεφαλείς υποστηρικτές της Αποχώρησης από την ΕΕ. Ο Άρον Μπανκς πρωτεργάτης και βασικός χρηματοδότης της καμπάνιας του brexit τον προέτρεψε να κάνει πίσω για να μην διασπαστεί η ψήφος για την Έξοδο από την ΕΕ σε διαφορετικά κόμματα και καταλήξουν να ακυρωθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο στόχος τους είναι να να μπορέσει ο Τζόνσον να προχωρήσει στο brexit.

Το κόμμα brexit όμως θα διεκδικήσει έδρες Εργατικών που πλειοψήφησαν στο brexit. Μετά τη συμμαχία τριών κομμάτων για τακτική ψήφο υποψηφίων Παραμονής η σημερινή εξέλιξη δείχνει ότι η στρατηγική θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Πάντως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερή άνοδο στα δύο μεγάλα κόμματα εις βάρος των μικρών με τους Τόρις να προηγούνται.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση-Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος