Βρετανία: Λύση στην έλλειψη CO2 με στήριξη της κυβέρνησης

Η βρετανική κυβέρνηση προχωρά στην οικονομική στήριξη εργοστασίων διοξειδίου του άνθρακα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη.

Τα δύο αμερικανικά εργοστάσια CF Fertilizers είχαν σταματήσει την παραγωγή λόγω του ανερχόμενου κόστους του φυσικού αερίου.

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τα λιπάσματα CF για επανεκκίνηση της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα πιθανά θα κοστίσει στους φορολογούμενους “δεκάδες εκατομμύρια λίρες”.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος George Eustice δήλωσε στο Sky News ότι “θα είναι πολλά, πιθανώς δεκάδες εκατομμύρια, αλλά θα στηρίξουμε μερικά από αυτά τα κόστη”.

Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα θα αυξηθούν κατακόρυφα, κάτι που θα επηρεάσει τη βιομηχανία τροφίμων.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούστις εάν δεν επενέβαινε η κυβέρνηση άμεσα, “ορισμένα από τα εργοστάσια επεξεργασίας πουλερικών θα πρέπει να κλείσουν.”

Η έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη χτυπά τις εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων που βασίζονται στο αέριο για να ζαλίζουν τα ζώα πριν από τη σφαγή.

Η CF Fertilizers παράγει περίπου το 60 τοις εκατό του CO2 του Ηνωμένου Βασιλείου, που χρησιμοποιείται κυρίως από τον τομέα των τροφίμων αλλά και στις βιομηχανίες υγείας και πυρηνικής ενέργειας, αλλά ανέστειλε τις εργασίες στα εργοστάσια Teesside και Cheshire λόγω του υψηλού παγκόσμιου κόστους αερίου.

Επικεφαλείς της αγοράς είχαν προειδοποιήσεις ότι προϊόντα θα λείπουν «σε περίπου 10 ημέρες» εάν δεν βρεθεί λύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος