Βρετανία – BBC: Στη σκιά του σκανδάλου με παρουσιαστή που πλήρωνε έφηβο να του στέλνει πορνογραφικές φωτογραφίες

Οι πιέσεις εναντίον του BBC συνεχίζονται μετά τις κατηγορίες που αποκαλύφθηκαν ότι ένας από τους προβεβλημένους παρουσιαστές του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα πλήρωσε έναν νεαρό για να του στέλνει πορνογραφικές φωτογραφίες.

Ο παρουσιαστής, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, τέθηκε χθες Κυριακή σε διαθεσιμότητα.

Την Παρασκευή το βράδυ, η ταμπλόιντ The Sun δημοσίευσε τη μαρτυρία μιας μητέρας, κατηγορώντας αυτόν τον σταρ παρουσιαστή, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι έδωσε, σε αντάλλαγμα με φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου, αρκετές δεκάδες χιλιάδες λίρες στο παιδί της, τότε 17 ετών. Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται αν το παιδί ήταν κορίτσι ή αγόρι.

Η μητέρα κατηγόρησε τον παρουσιαστή ότι «κατέστρεψε τη ζωή» του 20χρονου πλέον παιδιού της, που μέσα σε τρία χρόνια έγινε ένα «φάντασμα εθισμένο στο κρακ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οικογένεια επικοινώνησε με το BBC στις 19 Μαΐου για να τους ενημερώσει για την κατάσταση, αλλά ο παρουσιαστής συνέχισε να παρουσιάζει εκπομπές για αρκετές ακόμη εβδομάδες.

Σήμερα, η Sun ανέφερε ότι ο παρουσιαστής, «ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του BBC», «τηλεφώνησε δύο φόρες μέσα σε κατάσταση πανικού» στο νεαρό άτομο την περασμένη εβδομάδα. Του ζητούσε να τηλεφωνήσει στη μητέρα του για να «σταματήσει την έρευνα».

Η υπόθεση βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης το Σαββατοκύριακο, αναγκάζοντας αστέρες παρουσιαστές του BBC να μιλήσουν δημόσια λέγοντας ότι δεν είναι αυτοί στο επίκεντρο των κατηγοριών.

Η πολιτική τάξη αντέδρασε έντονα. Σήμερα, στο BBC, ο υπουργός Δικαιοσύνης Άλεξ Τσαλκ επέκρινε την απόφαση του BBC να μην θέσει σε δημοσιότητα τον παρουσιαστή από τις πρώτες αποκαλύψεις.

«Από τη στιγμή που διατυπώνονται τόσο σοβαρές και ανησυχητικές καταγγελίες και το BBC έχει λάβει ενημέρωση γι’ αυτές, θα περίμενα να τεθεί το εν λόγω άτομο σε διαθεσιμότητα», είπε.

Λίγο μετά από μια επείγουσα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ και του διευθύνοντος συμβούλου του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Τιμ Ντέιβι, το BBC ανέφερε σε ανακοίνωσή του χθες Κυριακή ότι «ένας άνδρας μέλος του προσωπικού του τέθηκε σε αναστολή» και ότι «το BBC προσπαθεί να τεκμηριώσει τα γεγονότα το συντομότερο δυνατό».

Χθες το βράδυ, η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι ενημερώθηκε από το BBC για την υπόθεση «αλλά δεν έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες».

Το BBC έχει ήδη πληγεί από σοβαρά σεξουαλικά σκάνδαλα με σοβαρότερο από όλα αυτό του Τζίμι Σάβιλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος