Βουλγαρία: Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 0,5% στο συνασπισμό “Συνεχίζουμε την Αλλαγή ”  – Δημοκρατική Βουλγαρία

Δημοσκόπηση εθνικής εμβέλειας στη Βουλγαρία δίνει προβάδισμα 0,5% στο συνασπισμό των κομμάτων "Συνεχίζουμε την Αλλαγή " (PP) - Δημοκρατική Βουλγαρία (DB) έναντι του συνασπισμού GERB-Union Democratic Forces ( SDS).

Δημοσκόπηση εθνικής εμβέλειας στη Βουλγαρία δίνει προβάδισμα 0,5% στο συνασπισμό των κομμάτων “Συνεχίζουμε την Αλλαγή ” (PP) – Δημοκρατική Βουλγαρία (DB) έναντι του συνασπισμού GERB-Union Democratic Forces ( SDS).

Η δημοσκόπησε που έγινε με χρηματοδότηση από κοινού από τον τηλεοπτικό σταθμό BTV και το Market Links Agency, ένα μήνα πριν από τις αναμενόμενες βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, σε 1.080 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, διεξήχθη  το διάστημα 18-27 Φεβρουαρίου.

Ο συνασπισμός PP-DB κατατάσσεται πρώτος με 20,9% και ακολουθεί το GERB-SDS με 20,4%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» είναι η τρίτη πολιτική δύναμη με 13,3%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το κόμμα της «Αναγέννησης» – 11,8%, και στην πέμπτη, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα – 6,6%, είναι το τελευταίο κόμμα που καταφέρνει να περάσει το απαραίτητο όριο του 4% για την είσοδο στο νέο κοινοβούλιο.

Η επόμενη Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας αναμένεται να αποτελείται από πέντε κόμματα. Αυτή τη στιγμή κάτω από το όριο του 4% παραμένουν τα κόμματα «Βουλγαρική ορμή», «Υπάρχει τέτοιος λαός» και ο νέος συνασπισμός «Αριστερά».

Πολλοί είναι οι ψηφοφόροι που δεν έχουν πάρει ακόμη οριστική απόφαση για το  ποιο κόμμα θα ψηφίσουν. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια σκληρή μάχη για την πρώτη θέση με πρακτικά άρτιο αποτέλεσμα, σχολίασε ο Βούλγαρος κοινωνιολόγος Dobromir Jivkov, εκτιμώντας ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε ασφαλή πρόβλεψη.

Πηγή : Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος