Voltάρω 5: Η “πράσινη” γιορτή της Π.Κ.Μ. για την ηλεκτροκίνηση στη Θεσσαλονίκη

Το «Voltάρω 5», την ετήσια «πράσινη» γιορτή της ηλεκτροκίνησης διοργανώνουν και φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης (υπαίθριος χώρος δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου) από τις 12.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ..

Έχοντας λάβει τα εύσημα του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργανισμού στον τομέα των έξυπνων μεταφορών, του “Ertico-ΙTS Europe”, η φετινή διοργάνωση του «Voltάρω», με τη συμμετοχή περισσότερων φορέων και εταιριών από κάθε άλλη χρονιά, με περισσότερα και ακόμη πιο εντυπωσιακά εκθέματα, υπόσχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς φίλους της ηλεκτροκίνησης.

Οι επισκέπτες του «Voltάρω 5» θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά επιβατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και μια ευρεία γκάμα από πρωτοποριακά μοντέλα σε ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά scooters και ηλεκτρικά πατίνια. Ταυτόχρονα, όσοι επισκεφτούν τη διοργάνωση μπορούν να ενημερωθούν για τις ενεργειακές δυνατότητες των ηλεκτρικών φορτιστών, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης θα εγκατασταθεί μια «έξυπνη» στάση με φωτοβολταϊκά συστήματα, στην οποία είναι δυνατή η φόρτιση κινητού τηλεφώνου καθώς και ηλεκτρικού πατινιού.

Για πρώτη φορά, στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα ελληνικής κατασκευής με ειδικές προσαρμογές για ΑμεΑ.

Το «Voltάρω 5» επιδιώκει να αναδείξει τις δυνατότητες αξιοποίησης της ηλεκτροκίνησης στις μαζικές μετακινήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ηλεκτρικό λεωφορείο που θα σταθμεύει στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτελεί δωρεάν δρομολόγια για τους επισκέπτες, κατά μήκος του παραλιακού άξονα της πόλης.

Η φετινή διοργάνωση επιφυλάσσει και μια ιδιαίτερη έκπληξη για τους επισκέπτες: τη μεταφορά από αέρος ηλεκτρικών πατινιών στο χώρο της παραλίας με τη βοήθεια drones!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος