Βόλος – Α. Χαρίτσης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ διέλυσε την Πρωτοβάθμια Υγεία

Υγεία- δημόσιο σύστημα- διαχείριση της πανδημίας, αλλά και πληθωρισμός ήταν τα δυο βασικά θέματα της εισηγητικής ενημέρωσης που έκανε ο Αλέξης Χαρίτσης πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας στο Βόλο, στο πλαίσιο της επίσκεψης- περιοδείας που πραγματοποιεί στις 13 Περιφέρειες της χώρας, ενώ θα μπορούσε και να χαρακτηριστεί ως προπομπός της επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στο Βόλο.

Βόλος – Α. Χαρίτσης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ διέλυσε την Πρωτοβάθμια Υγεία

Για την πανδημία και το δημόσιο σύστημα υγείας

Ιδιαίτερα επικριτικός αναφορικά με την πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, ο κ.  Χαρίτσης, στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για “διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας, όταν αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης και ως γραμμή αναχώματος για τα Νοσοκομεία της χώρας”, ενώ αναφέρθηκε στις προκηρύξεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έγιναν το 2018, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ολοκληρώθηκαν από την κυβέρνηση.

Επίσης, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι “ήταν αναγκαία η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, αλλά ούτε αυτό το έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ και προφανείς λόγους”, ενώ έκανε απολύτως σαφές το μήνυμα της αναγκαιότητας επανεκκίνησης του προγράμματος εμβολιασμού. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά, αντίστοιχα με αυτών των Βαλκανικών χωρών και της Δυτικής Ευρώπης”.

Κάλεσε δε τους πολίτες να υπερβούν τους φόβους, τις εντάσεις και τις αμφιβολίες τους και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, λέγοντας ότι “είναι πολύ κρίσιμο για την ατομική τους προστασία και την κοινωνική αλληλεγγύη».

Τέλος, ο κ. Χαλίτσης συνέκρινε το διαλυμένο ΕΣΥ του 2015 που παρέλαβαν ως κυβέρνηση τότε και το ΕΣΥ που παρέδωσαν έχοντας κάνει 19.000 προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού.

Βόλος – Α. Χαρίτσης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ διέλυσε την Πρωτοβάθμια Υγεία

Για τον πληθωρισμό και την αυτορρύθμιση της αγοράς

“Να αφήσει τις ιδεοληψίες περί αυτορρύθμισης της αγοράς”, κάλεσε την κυβέρνηση ο κ. Χαρίτσης λέγοντας παράλληλα ότι “την κρίση του πληθωρισμού την πληρώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, ενώ τα μεγάλα συμφέροντα μένουν στο απυρόβλητο.  Η Ελλάδα ήταν μια χώρα με φθηνή ενέργεια και πλέον το ράλι ανόδου στην χονδρική τιμή του ρεύματος συνιστά πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που επηρεάζει και συμπαρασύρει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, αλλά κυρίως στραγγαλίζει τους ευάλωτους”.

Επανέλαβε ότι «παρότι υπήρξαν προγράμματα ενίσχυσης, δεν στηρίχθηκαν με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η εστίαση, το εμπόριο και στην πρώτη φάση της πανδημίας ο τουρισμός”.

Βόλος – Α. Χαρίτσης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ διέλυσε την Πρωτοβάθμια Υγεία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος