Βίντεο κατά του Ίλον Μασκ πιθανώς από τους Αnonymous για το «παιχνίδι» με τα κρυπτονομίσματα

Ένα βίντεο του στο YouTube το οποίο λέγετε ότι είχε γίνει από την ομάδα των Anonymous έβαλε στόχο τον Ίλον Μασκ για το ‘συνεχές τρολάρισμα’ προς τις αγορές των κρυπτονομισμάτων. Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε το Σάββατο, κατηγόρησε τον ηγέτη της Tesla ότι έπαιζε με τις κρυπτοαγορές μέσω των tweet του.

Κάποιος φορώντας μία μάσκα του Guy Fawkes και μιλώντας με τροποποιημένη φωνή, είπε: «Για πολλά χρόνια έχεις ευχαριστηθεί μία από τις πιο ευνοϊκές φήμες που κάποιος στην τάξη των δισεκατομμυριούχων θα μπορούσε να έχει μόνο και μόνο επειδή πάτησες στην επιθυμία που πολλοί από εμάς έχουμε για να ζήσουμε σε έναν κόσμο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και διαστημική εξερεύνηση». Επίσης πρόσθεσε: «Πρόσφατα… ανθρωποι έχουν αρχίσει να σε βλέπουν ως έναν ακόμα πλούσιο νάρκισσο που είναι απελπισμένος για προσοχή».

Όπως είπε όμως το Forbes, δεν είναι εύκολο να επιβεβαιώσουμε αν το βίντεο ανέβηκε όντως από τους Anonymous. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι ο πιο δημοφιλή λογαριασμός του Twitter για τους Anonymous, το YourAnonNews έχει ήδη αρνηθεί ότι ήταν αυτοί πίσω από το βίντεο.
Όταν ρωτήθηκαν αν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι το βίντεο ήταν από αυτούς, η απάντηση μέσω twitter ήταν: «Για ακόμα μία φορά, ό,τι καλύτερο, αλλά όχι,».

Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι ο Μασκ είναι πολύ ανοιχτός όταν εμπλέκετε στο θέμα τον κρυπτονομισμάτων. Μέσα στους τελευταίους μήνες, έχει σχολιάσει στο Twitter αρκετά κρυπτονομίσματα. Σε κάποιες περιστάσεις, οι αξίες τους είτε έπιασαν πάτο ή αυξήθηκαν στα ύψη μετά τα tweets του.

Πρόσφατα, ο Μασκ ανέφερε έναν πιθανό ‘χωρισμό’ με το bitcoin με το να ανεβάσει ένα emoji ραγισμένης καρδιάς στο Twitter, μετά από το οποίο η αξία του κρυπτονομίσματος έπεσε μέχρι και κατά 8% την Παρασκευή.

Το tweet του ανέβηκε τρεις βδομάδες αφότου η Tesla έκλεισε τις πληρωμές με bitcoin εξαετίας της αρνητικής περιβαλλοντικής επίπτωσης που είχε η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Η ομάδα των χάκερ ισχυρίστηκε ότι η ασταθής δημόσια συμπεριφορά του σε σχέση με τις κρυπτοαξίες «δείχνει σαφές έλλειψη σεβασμού για τον μέσο εργαζόμενο άνθρωπο».

Το βίντεο που στόχευε τον Μασκ είχε πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές μέσα σε 24 ώρες. Έκλεινε λέγοντας ότι: «Μπορεί να πιστεύεις ότι είσαι ο εξυπνότερος άνθρωπος εδώ μέσα, αλλά τώρα βρήκες κάποιον ισάξιο σου. Είμαστε οι Anonymous! Είμαστε λεγεώνας. Περίμενέ μας.»

Οι Anonymous είναι μία ομάδα χάκερ που ειδικεύεται στα πάντα από ανάκτηση δεδομένων μέχρι και τερματικό κλείσιμο δικτύων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος