Βίντεο για τον Κ.Ο.Κ. από την ΓΕ.Π.Α.Δ Θεσσαλίας

Εκμάθηση και εφαρμογή των κανόνων οδικής ασφάλειας είναι οι απλές συμβουλές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας προς τους οδηγούς οχημάτων για την αποφυγή ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Οι τραγικές συνέπειες ενός τροχαίου σημαδεύουν άτομα, οικογένειες και κοινωνία. Άγνοια, απροσεξία ή αδιαφορία είναι τα κύρια αίτια ενός τροχαίου. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των οδηγών η ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας ετοίμασε ένα μικρό ενημερωτικό βίντεο, υπενθύμισης των κανόνων που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα.

Ο Πέτρος Παπαδημητρίου, προϊστάμενος ενημέρωσης της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλίας, αναφέρει την εκπόνηση ειδικού σχεδίου τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών.

Εφαρμογή του Κ.Ο.Κ και εγρήγορση κατά την οδήγηση είναι τα δυο στοιχεία της ασφαλούς μετακίνησης.

Η Ευαγγελία Κλάψα αστυνόμος Α΄ της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης αναφέρει ότι από τις αρχές του χρόνου έως τον Οκτώβριο του 2021 κατεγράφησαν 209 τροχαία ατυχήματα, σημειώνοντας μια αύξηση σε σχέση με το 2020, που ήταν 179. Ο μειωμένο αριθμός οφειλόταν στα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν πέρυσι, λόγω της πανδημίας. «Εν τούτοις τα θανατηφόρα τροχαία παρουσίασαν φέτος μείωση της τάξεως του 11%, γεγονός που δείχνει ότι η αστυνόμευση είχε αποτελέσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος