Το drone της πυροσβεστικής αλλά και η άμεση κινητοποίηση βοήθησαν στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στον Ασπρόπυργο.
Όπως βλέπουμε σε οπτικό υλικό που εξασφαλίσαμε τo drone που επιτηρεί 24 ώρες το 24ωρο την περιοχή έδωσε στο κέντρο επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο την πρώτη εικόνα και αμέσως σήμανε συναγερμός.
Το πρώτο πυροσβεστικό όχημα έφθασε στο σημείο τρία λεπτά αργότερα. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους η πυρκαγιά κινήθηκε ταχύτατα νοτιοδυτικά της Πάρνηθας. Με την συμμετοχή 108 πυροσβεστών με 32 οχήματα , εθελοντών αλλά και με ρίψεις νερού από 4 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού η πυρκαγιά πολύ γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο.
Τα αίτια διερευνώνται από την διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Το αρχικό σημείο της πυρκαγιάς εντοπίζεται σε σημείο με ελαστικά, απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από την πυροσβεστική στη Δυτική Αττική φέτος από την 1η Μαΐου μέχρι σήμερα οι δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 469 εστίες- περίπου 15 εστίες κάθε μέρα.
Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος