Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 25 αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στις βίαιες ολονύκτιες συγκρούσεις στο Ερεβάν, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν για πέμπτη ημέρα αντιμέτωποι με δυνάμεις ασφαλείας της Αρμενίας.
Πετροπόλεμο με στόχο τα οδοφράγματα της αστυνομίας, εξαπέλυσαν οι διαδηλωτές πολλοί από τους οποίους έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού ενώ δεκάδες συνελήφθησαν, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.
Πεδίο μάχης, παραμένει από την Κυριακή αστυνομικό τμήμα, όπου εισέβαλαν ένοπλοι την Κυριακή και φέρεται να κρατούν ακόμη τέσσερις ομήρους, μεταξύ αυτών το νούμερο δύο στην ηγεσία των δυνάμεων ασφαλείας Υποστράτηγο Βαρντάν Εγιαζαριάν καθώς και τον Συνταγματάρχη Οσιπιάν.
Οι ένοπλοι ζητούσαν την απελευθέρωση του Jirair Sefilian, ηγέτη της αντιπολίτευσης και πρώην στρατιωτικό, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο.
Οι ένοπλοι απαίτησαν την παραίτηση του προέδρου Σερζ Σαρκισιάν και την απελευθέρωση του Τζιράρ Σεφιλιάν, ηγέτη του αντικαθεστωτικού κινήματος New Armenia Public Salvation Front,που συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο κατηγορούμενος για πολλοστή φορά για απόπειρα δολιοφθοράς.
Ο Σεφιλιάν γεννήθηκε στο Λίβανο, ωστόσο από το 1990 κατοικεί στην Αρμενία και δηλώνει βετεράνος του πολέμου για την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
ΠΗΓΗ:Al jazeera
Σχετική είδηση: Αρμενία: Εισβολή ενόπλων στο αρχηγείο της αστυνομίας
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος