Βερολίνο: Συλλήψεις τριών υπόπτων μελών της Χαμάς

Τρία ύποπτα μέλη της Χαμάς συνελήφθησαν στο Βερολίνο ως ύποπτα για τρομοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, προμηθεύτηκαν όπλα στη Γερμανία για επιθέσεις σε εβραϊκά και ισραηλινά ιδρύματα.

Ανταπόκριση Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Ο Ομοσπονδιακός Γενικός Εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη των τριών σήμερα Τετάρτη επειδή τους θεωρεί μέλη της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Οι ύποπτοι είναι ένας 36χρονος Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής, ένας 43χρονος άνδρας λιβανέζικης καταγωγή, άγνωστης εθνικότητας και ένας 44χρονος Γερμανός συριακής καταγωγής.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν λάβει εντολή από τη Χαμάς να προμηθευτούν όπλα και πυρομαχικά στη Γερμανία. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, αυτά τα όπλα προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση επιθέσεων σε εβραϊκές και ισραηλινές εγκαταστάσεις.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία παρακολούθησε τους υπόπτους που συναντήθηκαν στο Βερολίνο την Τετάρτη για την παράδοση όπλων. Οι αξιωματικοί κατέσχεσαν τα όπλα μεταξύ άλλων ένα Glock, ένα AK-47 και εκατοντάδες φυσίγγια. Το οπλοστάσιο εξετάζεται επί του παρόντος από εγκληματολόγους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος