Βατικανό: Εγκρίνεται η βάπτιση για τους τρανσέξουαλ -Νονοί μπορούν να είναι και οι ομοφυλόφιλοι

Οι τρανσέξουαλ μπορούν να ζητήσουν και να λάβουν το μυστήριο της βάπτισης και μπορούν επίσης να είναι νονοί και μάρτυρες γάμου στην εκκλησία. Ταυτόχρονα, οι ομοφυλόφιλοι, που ζουν με άλλο άτομο, μπορούν να είναι νονοί, αρκεί να ζήσουν «μια ζωή σύμφωνα με την πίστη».

Το Βατικανό απάντησε σε πολλά ερωτήματα καρδιναλίων και επισκόπων προς την Αγία Έδρα ανταποκρινόμενοι στο στο κάλεσμα του Πάπα Φραγκίσκου -«todos, todos, todos»-, μέσω του οποίου ο Κυρίαρχος Ποντίφικας ζήτησε επανειλημμένα να καλωσοριστούν όλοι οι πιστοί στην Εκκλησία Τρανσέξουαλ και με βάπτιση. Οι απαντήσεις δόθηκαν μέσω του Δικαστηρίου για το Δόγμα της Πίστεως του οποίου ηγείται ο Καρδινάλιος Victor Manuel Fernandez.

«Ένας τρανσέξουαλ, που έχει επίσης υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία και χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, μπορεί να βαφτιστεί, υπό τις ίδιες συνθήκες με άλλους πιστούς, εάν δεν υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί δημόσιο σκάνδαλο ή σύγχυση μεταξύ των πιστών. Στην περίπτωση των παιδιών ή των εφήβων με τρανσέξουαλ προβλήματα, αν είναι καλά προετοιμασμένα και πρόθυμα, μπορούν να λάβουν το μυστήριο της βάπτισης», είναι η ένδειξη του Βατικανού.

Στη δυνατότητα των τρανσέξουαλ να είναι μάρτυρες γάμου ή νονοί σε βάπτιση το Βατικανό ξεκαθαρίζει:

«Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ένας ενήλικος τρανσέξουαλ που έχει υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου μπορεί να γίνει δεκτός στο ρόλο του νονού ή της νονάς. Εφόσον ένα τέτοιο έργο δεν είναι δικαίωμα, η ιερατική σύνεση επιτάσσει να μην επιτρέπεται, αν υπάρχει κίνδυνος σκανδάλου».

Αντιμετωπίζεται επίσης το πρόβλημα των ομοφυλόφιλων γονέων ή όσων απέκτησαν το παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

«Μπορούν δύο ομο-συναισθηματικά άτομα να εμφανίζονται ως γονείς ενός παιδιού, το οποίο πρέπει να βαφτιστεί και το οποίο υιοθετήθηκε ή αποκτήθηκε με άλλες μεθόδους, όπως η νοικιασμένη μήτρα;», ρώτησε το Βατικανό ο επίσκοπος Βραζιλίας. Απάντηση του Δικαστηρίου για το Δόγμα της Πίστεως: «Για να βαπτιστεί το παιδί, πρέπει να υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι θα μορφωθεί στην Καθολική θρησκεία».

Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος