Βασίλης Ψυχογιός: εξοικειωθήκαμε με τον αριθμό των νεκρών της πανδημίας

Ο πανδημία κοκκινίζει καθημερινά νέες περιοχές στον χάρτη, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.  Η Αρκαδία δεν διαφέρει σε κάτι από άλλους νομούς της χώρας, ως προς την συμπεριφορά των ανθρώπων.

Σε 182 ανήλθαν τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Αρκαδία να καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό 53, μετά την Μεσσηνία που κατέγραψε 88. Την ίδια ώρα, διψήφιος παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών στις ΜΕΘ.

Όπως εξηγεί ο Βασίλης Ψυχογιός, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας, η αύξηση των κρουσμάτων ακολουθεί μια πορεία λογική όταν επέρχεται η ψυχολογική κόπωση, όταν οι εμβολιασμοί μένουν στάσιμοι και όταν τα μέτρα προφύλαξης καταργούνται από τον κόσμο. Κύριο αίτιο των αυξημένων κρουσμάτων είναι η χαλάρωση.

Δεν θα ξεμπερδέψουμε τόσο σύντομα όσο ελπίζουμε και θα υπάρξουν διακυμάνσεις στην έξαρση της νόσου. Δυστυχώς το στοίχημα του μαζικού εμβολιασμού χάθηκε. Βεβαίως ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο της μόλυνσης, ακόμη περισσότερο της νόσησης και να αποβιώσεις, αλλά όσο υπάρχουν θύλακες της νόσου θα επανεμφανίζεται ο ιός. Επιπλέον, ο εμβολιασμένος δεν είναι πλήρως αλώβητος. Όποτε υπάρχουν οι συνθήκες συγχρωτισμού, τότε η επικινδυνότητα αυξάνεται και τα μέτρα υγιεινής πρέπει να τηρούνται σχολαστικά. Το ότι άνοιξε η εστίαση για τους εμβολιασμένους ή τους νοσήσαντες, δεν σημαίνει άρση των κανόνων. Πρέπει να υπάρξει παύση συναγερμού, και αυτό αργεί ακόμη. Καθημερινά χάνονται τριάντα άνθρωποι στην χώρα και δεν αποτελεί πλέον είδηση, έχουμε εξοικειωθεί με το άκουσμα, αναφέρει με ανησυχία ο κ. Ψυχογιός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος