Βασίλης Κικίλιας: «Γνωρίζω την μεγάλη επιθυμία των Ελλήνων της Αυστραλίας να έρθουν στην πατρίδα»

«Γνωρίζω και από καλούς μου φίλους, την μεγάλη επιθυμία των Ελλήνων της Αυστραλίας να έρθουν στην πατρίδα τους», δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίκλιας, σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος» και τονίζει πως η Ελλάδα «είναι μια χώρα φιλόξενη και ασφαλής»

Θέτει ως προτεραιότητά του την λειτουργία γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στη Μελβούρνη, ενώ όσον αφορά ευρύτερα στη διμερή σχέση Ελλάδας-Αυστραλίας, κάνει λόγο για νέες πρωτοβουλίες ακόμη πιο στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με «γέφυρα» πάντα την Παροικία.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας χαρακτηρίζονται από εγκαρδιότητα η οποία εδράζεται σε ιστορικούς και ομογενειακούς δεσμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και υπογραμμίζει πως «η επιτυχής διαδρομή, επί δεκαετίες, του ομογενειακού στοιχείου, συνέβαλε στη διαμόρφωση, διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών».

Επί του παρόντος, μετά από δύο χρόνια, εν μέσω μίας πρωτόγνωρης πανδημίας, με τα αυστραλιανά σύνορα κλειστά, ακούγοντας «Ελλάδα», οι Έλληνες της Αυστραλίας, σκέφτονται πατρίδα, δικούς του ανθρώπους και βέβαια, διακοπές. Πολλοί έχουν ήδη κλείσει τα εισιτήρια τους με προορισμό το Ελληνικό καλοκαίρι και δεν… κρατιούνται.

«Ο Τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και συμμετέχει άμεσα και έμμεσα κατά 25% στο AEΠ της χώρας» τονίζει ο Υπουργός Τουρισμού  για να προσθέσει πως «Ο ελληνικός Τουρισμός είναι εδώ για να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία, να δώσει εισόδημα στο «πορτοφόλι» της μέσης ελληνικής οικογένειας, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Η στρατηγική μας λοιπόν συνοψίζεται στο τρίπτυχο «αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος-υψηλού επιπέδου υπηρεσίες-επιμήκυνση του τουριστικού προϊόντος».

Ο υπουργός Τουρισμού, επρόκειτο να μιλήσει στο κοινό της Αυστραλίας σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της σειράς των Ελληνο-Αυστραλιανών Διαλόγων (Greek Australian Dialogue Series) αναφερόμενος ενδεχομένως με περισσότερες λεπτομέρειες στο τι μέλλει γενέσθαι με το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μελβούρνη, ωστόσο λόγω της νόσησής του με κορονοϊό, η διαδικτυακή εκδήλωση αναβάλλεται. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής θα οριστεί σύντομα και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

«Ελπίζω να τα καταφέρω και να σας δω από κοντά», λέει ο κ. Κικίλιας για το ενδεχόμενο ενός ταξιδιού του στην Αυστραλία. «Μέχρι τότε, σας περιμένουμε ‘σπίτι σας’ για τις καλοκαιρινές διακοπές και όχι μόνο».

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος