Βασ. Παπαστεργιάδης: Πρέπει να στείλουμε ένα ευχαριστώ στην πρώτη γενιά Ελλήνων μεταναστών

Στο studio της “Φωνής της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” φιλοξενήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος για τις δράσεις και τους στόχους της παροικίας μας στην 3η μεγαλύτερη ελληνόφωνη πόλη στον κόσμο.

Ο κ. Παπαστεργιάδης που βρίσκεται στο τιμόνι της Ελληνικής Κοινότητας εδώ και 14 χρόνια, αποκάλυψε ότι αυτή είναι η τελευταία του θητεία “πρέπει ότι κάνουμε, να αφήνουμε χώρο για άλλους να εκφραστούν και αυτοί. Πρέπει να γίνεται μία αλλαγή, για να ανανεώνεται και ο οργανισμός“.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης συμπλήρωσε 125 χρόνια από την ίδρυσή της και ο κ. Παπαστεργιάδης δεν δίστασε να μιλήσει για την απόφαση των γονιών του να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία αλλά και για την πρώτη γενιά των Ελλήνων μεταναστών και πως δημιούργησαν μία “ελληνική” πόλη και βοήθησαν στην ανάπτυξη του πολυπολιτισμού της Αυστραλίας. “Πρέπει να στείλουμε ένα ευχαριστώ στην πρώτη γενιά που πάλεψαν και κατάφεραν να σπουδάσουν τα παιδιά τους” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις δράσεις της κοινότητας αναφέρθηκε στην ίδρυση της έδρας Διασπορικών Σπουδών που δημιούργησαν στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου, με την οικονομική υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του πανεπιστημίου. Ακόμη, μίλησε για τα αντίγραφα της ζωφόρου του Παρθενώνα, από πεντελικό μάρμαρο που είναι έτοιμα και θα στολίσουν άμεσα. το 15όροφο Κέντρο της Κοινότητας στο κέντρο της πόλης, για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που δημιούργησαν για τα παιδιά των Ελλήνων νεομεταναστών καθώς και για τη φιλοξενία νέων ελληνικής καταγωγής στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Παράλληλα, μίλησε για την ψήφο του Απόδημου Ελληνισμού αλλά και για την πεποίθησή του ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα Υπουργείο Απόδημου Ελληνισμού.

Σημειώνεται, ότι η Κοινότητά μας στη Μελβούρνη σε συνεργασία με άλλους ομογενειακούς φορείς συγκέντρωσαν 50.000 δολάρια που έστειλαν και φέτος. στους εθελοντές πυροσβέστες στην πατρίδα.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπαστεργιάδης αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας κα. Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και την υπουργό παιδείας την κα. Κεραμέως. Όπως τόνισε, θα συζητήσει με την κυρία Κεραμέως, πως μπορεί να υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ του πανεπιστημίου της Μελβούρνης και ελληνικών πανεπιστημίων, με στόχο φοιτητές από τη Μελβούρνη να σπουδάσουν στην Ελλάδα .”Έτσι ώστε η πατρίδα μας να μη βασίζεται μόνο στον τουρισμό αλλά να υπάρχουν και άλλοι άξονες στην οικονομία της” είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος