Βαρυχειμωνιά στην Ήπειρο με χιόνια στα ορεινά – Ζημιές στην Καστροσυκιά από ανεμοστρόβιλο (φωτογραφίες)

Με έντονα καιρικά φαινόμενα αποχαιρετά ο Νοέμβριος την Ήπειρο. Άνεμοι εντάσεως  7-8 μποφόρ πνέουν στο Ιόνιο, δημιουργώντας προβλήματα στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Τα σημαντικότερα δημιουργήθηκαν στην Καστροσυκιά Πρεβέζης, όπου το μεσημέρι ξέσπασε ξαφνικός υδροστρόβιλος προκαλώντας ζημιές σε τρεις επιχειρήσεις και τέσσερα σπίτια. Τέντες, υπόστεγα, στέγαστρα, καπνοδόχοι και κεραμίδια παρασύρθηκαν από την ορμή του ανέμου, τζαμαρίες έσπασαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.

Για μια ώρα παρέμεινε κλειστή η Εθνική οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και από τα δύο ρεύματα καθώς δέντρα που ξεριζώθηκαν έκλεισαν το οδόστρωμα.

Κλειστή για τα πλοία ανοιχτού τύπου παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, ενώ δεν εκτελέστηκε λόγω των ανέμων ούτε το δρομολόγιο για Παξούς. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια με αμφίδρομα και κλειστού τύπου πλοία.

Στη Θεσπρωτία, σε οριακή κατάσταση είναι ο ποταμός Καλαμάς, καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει και έχει ήδη κατακλύσει καλλιέργειες εσπεριδοειδών.

Από το μεσημέρι στα ορεινά της Ηπείρου ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στο ορεινό κυρίως επαρχιακό δίκτυο, σημειώθηκαν μικρότερα προβλήματα από καταπτώσεις χωμάτων και βράχων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από τα μηχανήματα της πολιτικής προστασίας Περιφέρειας και Δήμων.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος – Βάσω Γκόρου

Φωτογραφίες: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος