Βάρκιζα: Συνελήφθη 47χρονος ως ηγετικό μέλος διεθνούς σπείρας λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών – Στα 21 δισ. δολάρια το παράνομο όφελος

Σύνοψη
  • To παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α
  • O 47χρονος Ιταλός διέμενε με την οικογένειά του σε βίλα στην Βάρη και κυκλοφορούσε με πανάκριβα αυτοκίνητα

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι διωκτικές Αρχές μετά τη σύλληψη ενός 47χρονου Ιταλούς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών. Ο συλληφθεί εντοπίστηκε στη Βάρκιζα, από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε βάρος του αλλοδαπού είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία από την INTERPOL. Ο Ιταλός ήταν ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε ως έδρα τη Λατινική Αμερική.

Η οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και πετύχαινε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα. Ειδικότερα, προμηθευόταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία, που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, στη συνέχεια τις τοποθετούσε σε δεξαμενόπλοιά της και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσε, καταφέρνοντας να εξαπατήσει τους ναυλωτές. Σημειώνεται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΛΑΣ, ο Ιταλός έκανε πολυτελή ζωή στην Ελλάδα. Διέμενε με την οικογένειά του σε βίλα στην Βάρη και κυκλοφορούσε με πανάκριβα αυτοκίνητα. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος