VAR Ιαπωνία – Ισπανία: Μερικά χιλιοστά έστειλαν τους Γερμανούς στο… σπίτι τους

Array

Μια φάση συζητά από χθές το βράδυ, Πέμπτη 1/12, όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος και μη. Ήταν «νόμιμο» το γκολ των Ιαπώνων εναντίον της Ισπανίας, με το οποίο έγινε η ανατροπή; Ή έκανε λάθος το VAR σε μια φάση που κρίθηκε στα χιλιοστά, πετώντας έτσι «άδικα» έξω από το Μουντιάλ τους πρωταθλητές κόσμου Γερμανούς;

Όλα συνέβησαν στο 51ο λεπτό του αγώνα, όταν, μετά από διαγώνια μπαλιά μέσα στην μεγάλη περιοχή των Ισπανών, ο Kaoru Mitoma έσωσε την μπάλα χιλιοστά πριν αυτή καταλήξει εκτός, στρώνοντας την στον Ao Tanaka, ο οποίος από κοντινή απόσταση έκανε το 2-1 για του Ιάπωνες.

Αρχικά η φάση καταλογίστηκε άουτ από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος όμως εν συνεχεία, και με την βοήθεια του VAR, κατοχύρωσε ως έγκυρο το γκολ των Ιαπώνων. Το γκολ αυτό αποδείχτηκε «χρυσό» για την Ιαπωνική ομάδα, καθώς την έφερε στην 1η θέση του 5ου ομίλου, αποκλείοντας παράλληλα τους Γερμανούς από την συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς η νίκη τους με 4-2 επι της Κόστα Ρίκα κατέστη ουσιαστικά ανούσια βαθμολογικά.

Η κατοχύρωση του τέρματος από τον διαιτητή, όπως ήταν φυσικό, ξεσήκωσε, ήδη κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, θύελλα αντιδράσεων και σχολίων, για το εάν θα έπρεπε τελικά να μετρήσει ή να θεωρηθεί άκυρο.

Τόσα ήταν τα σχόλια, ήδη κατά την διάρκεια του αγώνα, που η FIFA δημοσίευσε ένα Twitt λίγα λεπτά μετά το γκολ, σχολιάζοντας: «Σοβαρά, μπορούν απλά όλοι να ηρεμήσουν για ένα δευτερόλεπτο;»

Απάντηση στις όποιες αμφισβητήσεις για την εγκυρότητα του γκολ, δίνει το παρακάτω βίντεο, όχι από την FIFA, αλλά από την τεχνολογία της «beIN SPORTS», που παρουσιάζει για ποιο λόγο η μπάλα δεν ήταν ολικά έξω, και με ποια αφορμή ο διαιτητής καταλόγισε γκολ για τους Ιάπωνες.

Με το γκολ αυτό, που έφερε τα πάνω κάτω στον 5ο Όμιλο, Ιαπωνία και Ισπανία προκρίθηκαν στους 16 του Μουντιάλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος