Β. Κώτσης: Η τρίτη δόση εμβολίου να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα

Array

444.000 ραντεβού για εμβολιασμό 1ης δόσης και 1,2 εκατομμύρια ραντεβού για την 3η δόση, κλείστηκαν τις τελευταίες 30 μέρες, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο καθηγητής Παθολογίας, Βασίλης Κώτσης, μίλησε στην ΕΡΤ3 για την ανοσία που αποκτάται με τα εμβόλια και την τρίτη δόσηΓια το αν η ανοσία μετά και τις δύο δόσεις του εμβολιασμού τελειώνει στους 6 μήνες, ο κ. Κώτσης είπε ότι τα αντισώματα φθίνουν σταδιακά μέχρι τη λήξη του εξαμήνου, ενώ σε κάποιους οργανισμούς πέφτουν πιο γρήγορα και αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν. Αυτό συμβαίνει κυρίως στους ηλικιωμένους που δεν ανταποκρίθηκαν καλά στις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Για την ανοσία της τρίτης δόσης, ο κ. Κώτσης είπε ότι, αν και αναμένονται τα αποτελέσματα ερευνών, είναι πιθανό να προσφέρει προστασία για έναν χρόνο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλες δόσεις εμβολίου, εφόσον η νόσος covid-19 εξελιχθεί σε ενδημική.

Τέλος, ο καθηγητής Παθολογίας κατέληξε λέγοντας ότι για την τρίτη δόση μπορεί κανείς να επιλέξει οποιοδήποτε από τα δύο διαθέσιμα εμβόλια,χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα άλλωστε και με τις οδηγίες του CDC.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος