Β. Κεγκέρογλου στο Πρώτο: Συλλέγω υπογραφές – Εάν ο Γ. Παπανδρέου είναι υποψήφιος θα επανεξετάσω την στάση μου (audio)

Πώς έφτασε στην απόφαση να κατέβει υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αλλά και πώς θα συνεχίσει μετά την προθεσμία της συλλογής υπογραφών την Πέμπτη και τις όποιες εξελίξεις έχουν μεσολαβήσει ως τότε, ανέλυσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

«Ξεκίνησε η διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας και δυστυχώς μετά το πρόβλημα υγείας που ανέκυψε στην κ. Γεννηματά, αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Εδώ πρέπει να πω ότι είναι πολύ συγκινητική η συμπαράσταση του κόσμου στην κ. Γεννηματά, να βγει νικήτρια σε αυτόν τον αγώνα, όπως και από χθες στην κ. Μπακογιάννη. Άλλαξαν τα δεδομένα, λοιπόν μετά από αυτή την εξέλιξη και ήρθε η δική μου υποψηφιότητα με μια συγκεκριμένη πολιτική πρόταση, την οποία καταθέτω για την πορεία της παράταξης».

Στην πολιτική του πρόταση, ο κ. Κεγκέρογλου, σημειώνει πως υπάρχει διαμορφωμένη εθνική στρατηγική για την Ελλάδα, καθώς και το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που αφορά στην ανάπτυξη. Υπογράμμισε επίσης, πως ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί, ο ίδιος παραμένει διαθέσιμος και αυτή είναι η συνεισφορά του στην ενότητα της παράταξης.

Όσο αφορά στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Γ. Παπανδρέου, ξεκαθάρισε πως αυτό που έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Κεγκέρογλου είναι ότι εάν και εφόσον κατέβει υποψήφιος ο τέως πρωθυπουργός, τότε θα επανεξετάσει την δική του υποψηφιότητα. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, «έχει κανείς αμφιβολία ότι η υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα εντός ΚΙΝΑΛ και σε όλο το πολιτικό σκηνικό; Δεν είπα ποτέ ότι παραιτούμαι. Συνεχίζω να συλλέγω υπογραφές και είναι πάρα πολύ αρνητικές οι όποιες αυθαίρετες ερμηνείες γιατί μου έχουν φρενάρει την διαδικασία. Ενώ τις πρώτες δύο μέρες είχα συγκεντρώσει περίπου 3000 υπογραφές, στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, λόγω των ερμηνειών που δίνει ο καθένας».

Και συνέχισε λέγοντας, «ο Γ. Παπανδρέου έχει πει καθαρά με την ανακοίνωσή του ότι τις επόμενες ημέρες θα το ανακοινώσει. Ο κ. Παπανδρέου είπε σε όλους ότι ενδιαφέρεται να συνδράμει στην ενότητα της παράταξης και στην ενδυνάμωσή της».

Ο κ. Κεγκέρογλου, σημείωσε πως θα πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα και ότι «στις επόμενες εθνικές εκλογές πάμε όλοι μαζί και το τονίζω αυτό». Μάλιστα, πρόσθεσε «έχουμε δει τα τελευταία χρόνια την κακοήθεια να αποχωρούν και να μεταπηδούν σε άλλο κόμμα. Γι’ αυτό πρέπει να αγκαλιαστεί όλη η προσπάθεια, να έχουμε μεγάλη συμμετοχή, ώστε κανείς να μην μπορεί να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. Τότε αν και εφόσον κάποιοι λειτουργήσουν φυγόκεντρα θα είναι αποδιοπομπαίοι. Αν η συμμετοχή είναι μικρή, από κει και μόνο ξεκινούν τα προβλήματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος