Β. Κεγκέρογλου στο Πρώτο: «Ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική, αλλά και σε αυτή της ΝΔ για διεύρυνση της έρευνας από το 2015 (audio)

«Πάγια επιδιώκουμε, όλα τα ζητήματα που αφορούν τον πολιτικό βίο και τη διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων, να διέπονται από διαφάνεια, και γι’ αυτό είμαστε υπέρ της όποιας διαδικασίας συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή», τόνισε ο γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου, αναφορικά με τη στάση του κόμματός του έναντι της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Ταυτόχρονα, θα ψηφίσουμε και την πρόταση της ΝΔ, εφόσον την καταθέσει, για διεύρυνση της έρευνας από το 2015. Δεν υπάρχει λόγος να την αρνηθεί ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει πράγματι να κάνει την αυτοκριτική του για το παρελθόν και επιθυμεί τη διαφάνεια όπως λέει, πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση της ΝΔ να διευρυνθεί το πεδίο εξέτασης από το 20215», επεσήμανε.

Ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε «αστειότητες» τα περί «προβών συναίνεσης», υπενθυμίζοντας πώς «όταν ψηφίσαμε την συμφωνία με τη Γαλλία, ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορούσε ότι συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ, ενώ τώρα μας κατηγορούν οι άλλοι ότι συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Και η ΝΔ να την αποδεχθεί την πρόταση, και με τη διεύρυνση που προτείνει να την αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος φοβάται ψάχνει άλλα πράγματα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση ως κίνηση τακτικής για να ξεφύγει από τη δυσχερή θέση στην οποία βρέθηκε με την εντελώς απαράδεκτη στάση του έναντι της συμφωνίας με τη Γαλλία, αυτό είναι άλλο θέμα και κρίνεται πολιτικά από τους πολίτες. Αλλά, εάν κρίνουμε αυτοτελώς την πρόταση, δεν υπάρχει άλλη θέση πλην του ΝΑΙ», υπογράμμισε ο γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος