Β. Καραμητσάνης (Πρ. ANIMASYROS) στο Πρώτο: Το Φεστιβάλ είναι η ψυχή της Σύρου και του ελληνικού animation (audio)

Το «ANIMASYROS είναι η ψυχή της Σύρου και του ελληνικού animation» είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Βασίλης Καραμητσάνης μιλώντας για το ομώνυμο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες για 15η συνεχή χρονιά, στο θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας για το «ANIMASYROS 2022» ο κ. Καραμητσάνης σημείωσε «για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι εχθές το βράδυ -μολονότι ξεκίνησε στις 20 του μηνός- κήρυξε την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ η Αυτής Εξοχότης η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το γεγονός ότι η Πρόεδρος στηρίζει εμπράκτως το ελληνικό animation, είναι μια αναγνώριση για αυτά τα 15 χρόνια προσπάθειας της ομάδας ANIMASYROS. Η προσέλευση ήταν αθρόα όχι μόνο στην τελετή έναρξης, αλλά και στις προβολές και στα εκπαιδευτικά εργαστήρια αλλά και στις δράσεις της επαγγελματικής αγοράς, που είναι η μοναδική αγορά κινουμένων σχεδίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Στο ερώτημα «γιατί Σύρος;» ο κ. Καραμητσάνης, επισήμανε ότι η Σύρος είναι μια επιλογή σχεδόν καρμική που συνέβη το 2007. «Αναζητούσαμε έναν ωραίο ελληνικό προορισμό για να κάνουμε ένα μικρό φεστιβάλ για την τέχνη του animation. Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε το φεστιβάλ να κρατήσει 15 χρόνια και να φτάσει σε ένα σημείο που να ανταγωνίζεται μεγάλα διεθνή και ευρωπαϊκά φεστιβάλ» ανέφερε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, προσθέτοντας πως το Βαλτικό animation βρίσκεται φέτος στο κέντρο του θεματικού ενδιαφέροντος.

 

«Ενενήντα Δεύτερα για τον Μάνο Ελευθερίου»

«Ένα από τα ωραιότερα project που κάνουμε εδώ και 3 χρόνια με τον ραδιοσταθμό Μελωδία είναι το «90 δεύτερα»» ανέφερε ακόμα ο κ. Καραμητσάνης.

«Κάθε χρόνο φτιάχνουμε σε μια δημιουργική συνεργασία με διαφορετικούς animators, ένα ντοκιμαντέρ 90 δευτερολέπτων, το λέμε «90 δεύτερα», για μια σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού τραγουδιού. Πρόπερσι ήταν η Βίκυ Μοσχολιού, πέρσι ο Αττίκ και φέτος είναι η χρονιά του Συριανού λογοτέχνη και στιχουργού, απόλυτα συνδεδεμένου με το νησί και την ελληνική μουσική, που δεν είναι άλλος από τον Μάνο Ελευθερίου» συμπλήρωσε ο κ. Καραμητσάνης, εξηγώντας ότι η φετινή ταινία φτιάχτηκε για το «Άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος Μυτιλήνη», σε μια εκτέλεση εξαιρετικά συγκινητική από τον Γιώργο Νταλάρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος