Β. Φεύγας στο Πρώτο: Ελλάδα και Γαλλία πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο (audio)

«Η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία είναι ιστορική, όχι μόνο για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού που αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον κόσμο, ισχυροποιεί τη χώρα στη Ν.Α. Μεσόγειο, απαντά στις τουρκικές προκλήσεις και δίνει υπεροπλία και υπεροχή στην Ελλάδα σε θάλασσα και αέρα. Θα το σκεφτεί πολλές φορές κάποιος να προβεί σε μια προκλητική ενέργεια».

Αυτό τόνισε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, Βασίλης Φεύγας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε διάδραση» με την Αρετή Μπίτα. «Η ουσία είναι ότι η συμφωνία προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά ότι η Γαλλία, που έχει τον πιο ισχυρό στρατό στην ΕΕ και είναι μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ, θα βοηθήσει σε οποιαδήποτε απειλή δεχθεί η Ελλάδα», πρόσθεσε, μιλώντας για «συμφωνία –προοίμιο», για το τι πρέπει να συμβεί στην Ευρώπη. Επισήμανε την ανάγκη να αποκτήσει η Ευρώπη κοινή εξωτερική πολιτική και Άμυνα, ιδιαίτερα σε ένα νέο γεωπολιτικό περιβάλλον τελευταία αναπτύσσονται νέου τύπου συμμαχίες.

«Ελλάδα και Γαλλία κάνουν το πρώτο βήμα και είναι πρωταγωνιστές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρώπη θα αφυπνιστεί από τη συμφωνία. Ο ευρωστρατός θα αποτελέσει κάποια στιγμή πραγματικότητα και η Ελλάδα θα αποτελεί μέρος του», είπε χαρακτηριστικά.

«Η συμφωνία με τη Γαλλία έχει πολλαπλά μηνύματα τόσο στη Ν.Α. Μεσόγειο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από εκεί που η χώρα μας ήταν το “μαύρο πρόβατο” στην Ευρώπη τόσο σε επίπεδο Οικονομίας όσο και την Άμυνα, τώρα μετατρέπεται σε διαμορφωτή των εξελίξεων», υπογράμμισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος