«UNLOCKED sessions» για την ενίσχυση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Διανύοντας ήδη αρκετούς μήνες χωρίς ζωντανή μουσική, συναυλιακοί χώροι, μουσικοί, τεχνικοί και ακροατές παραμένουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους ανυπομονώντας να συναντηθούν ξανά. Το PerformAnts με τις ελάχιστες γνώσεις διαρρήκτη που διαθέτει, παρέα με τους συνεργάτες του, αναλαμβάνει να ανοίξει τις πόρτες και όλα τα υπόλοιπα θα συμβούν φυσικά, σε μια πρωτοβουλία ενίσχυσης του πολιτισμού.

Η ανάγκη μιας απάντησης στη θεσμική απουσία αναγνώρισης της σημασίας των μουσικών και των συναυλιακών χώρων στη ζωή μας στάθηκε αρκετή στην απόφαση του PerformΑnts να στηρίξει το χώρο της ζωντανής μουσικής, οργανώνοντας ένα διήμερο συναυλιών με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ). Η πρωτοβουλία πλαισιώνεται από την πολύτιμη βοήθεια και τεχνογνωσία στη μουσική παραγωγή και προβολή του δικτύου συνεργατών του PerformAnts, δηλαδή του πολυχώρου WE στη Θεσσαλονίκη, του Gagarin 205 στην Αθήνα, της πλατφόρμας eStage και του kasetophono.gr.

Τα Unlocked Sessions είναι ένα online μουσικό διήμερο που φιλοξενείται στο eStage, όπου η σκηνή ζωντανεύει θυμίζοντάς μας ότι οι μουσικοί είναι δίπλα μας και συναυλίες μπροστά μας.

Η πρώτη ημέρα θα προβληθεί στις 12 Μαρτίου, στις 21.00, και είναι αφιερωμένη σε σχήματα τόσο παραδοσιακού όσο και πιο σύγχρονου ελληνικού ύφους. Σε νησιά, σε βουνά και σε τοπία αστικά θα αναλάβουν να μας ξεναγήσουν οι Αλέξανδρος Κτιστάκης, Καντινέλια, και οι “Είναι στιγμές που χαίρομαι και τραγουδώ μονάχος” και οι Χασούρηδες.

Η δεύτερη ημέρα θα προβληθεί στις 13 Μαρτίου, στις 21.00, περιλαμβάνει σχήματα με βάση τον ηλεκτρονικό ήχο και κορυφώνεται με το after-party το οποίο θα επιμεληθεί η σχολή ηλεκτρονικής μουσικής ΤΗΕΜΑ, ενισχύοντας την προσπάθεια του PerformAnts και το εκρηκτικό online θέαμα. Οι Andreas Athineos & The Wise Monkeys έχοντας διαγράψει μακρά πορεία στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, αναλαμβάνουν τα decks και συνδυάζουν deep, classics, afro & jackin house ήχους με live drums & percussions. Τη σκηνή αναλαμβάνουν να ταρακουνήσουν οι Dance with Invisible Partners, Souled Out, Sugar Factory, Κοινοί Θνητοί και ο DJ Andreas Athineos & The Wise Monkeys.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας στην τρέχουσα συγκυρία και δίνοντας προτεραιότητα στη συμμετοχή του κοινού στην πολιτιστική εμπειρία, η προβολή των συναυλιών θα πραγματοποιηθεί χωρίς εισιτήριο. Ωστόσο, ζητάμε από το κοινό να στηρίξει την αξιοπρέπεια των μουσικών, των τεχνικών, των συναυλιακών χώρων και όλων όσων εργάζονται μπροστά ή πίσω από τον πολιτισμό, μέσω των εθελοντικών δωρεών της πλατφόρμας eStage προς ενίσχυση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, την ημέρα της προβολής.

Προσδοκώντας σε μια νέα κανονικότητα με πρόσβαση σε φυσικές συναυλίες και υγιείς συνθήκες για τους ανθρώπους του πολιτισμού καλούμε όλους τους φίλους της μουσικής να παρακολουθήσουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διαδώσουν την πρωτοβουλία του PerformAnts, των συνεργατών του και των συγκροτημάτων που τη στηρίζουν.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη ημέρα των #UnlockedSessions στον παρακάτω σύνδεσμο: https://estage.gr/streams/unlocked-sessions-day-1/

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε την δεύτερη ημέρα των #UnlockedSessions στον παρακάτω σύνδεσμο: https://estage.gr/streams/unlocked-sessions-day-2/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος