Τζο Μπάιντεν: Θα προτείνει δύο γυναίκες για δύο κορυφαίες θέσεις στο Στέιτ Ντιπαρτμεντ

Δύο γυναίκες προτίθεται να προτείνει για δύο εκ των κορυφαίων θέσεων στο Στέιτ Ντιπαρτμεντ ο εκλεγμένος πρόεδρος των  ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το Politico ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναθέσει σε δύο γυναίκες, τη Γουέντι Σέρμαν και τη Βικτόρια Νούλαντ, δύο από τα κορυφαία αξιώματα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Σέρμαν ήταν μεταξύ των βασικών διαπραγματευτών της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν, από την οποία αποχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζό Μπάιντεν σκοπεύει να την διορίσει αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών. Πρόκειται για τη θέση στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διπλωμάτης καριέρας η Νούλαντ, έχει υπηρετήσει ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην Ευρώπη, πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ και εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Θα αναλάβει υφυπουργός, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, θέση που κατείχε η Σέρμαν επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος