Τσικνοπέμπτη: Τι λένε στο ΕΡΤnews Radio 105,8 εκπρόσωποι των κρεοπωλών

Σύνοψη
  • Πρ. Κρεοπωλών Βαρβάκειος: "Το πιο ακριβό είναι το αρνί θα έλεγα και όλα τα υπόλοιπα είναι σε χαμηλότερη τιμή"
  • Πρ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Ελλάδος: "Οι τιμές είναι ακριβώς οι ίδιες σε σχέση με πέρυσι σε ό, τι αφορά το χοιρινό και το κοτόπουλο - Εκεί που υπάρχει μία διαφοροποίηση είναι στο αρνί"

Τσικνοπέμπτη αύριο και για το πόσο θα κοστίσει το τραπέζι, το που δηλαδή, θα κινηθούν οι τιμές των κρεάτων κλήθηκαν να σχολιάσουν στο ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, τόσο ο Ανδρέας Νιώτης, Πρόεδρος Κρεοπωλών Βαρβάκειος, όσο και ο Σάββας Κεσίδης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Ελλάδος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη, ο κ. Νιώτης είπε αρχικά, “Το πιο ακριβό είναι το αρνί θα έλεγα και όλα τα υπόλοιπα είναι σε χαμηλότερη τιμή. Το χοιρινό είναι στις τιμές τις περσινές, και μπορώ να πω ότι είναι και λίγο πιο φθηνό σε σχέση με πέρυσι, όπως και το κοτόπουλο βέβαια είναι στις τιμές τις περσινές, δεν έχει διαφορά”.

Και πρόσθεσε “Εδώ στη Βαρβάκειο, όταν το πιο ακριβό κομμάτι του μοσχαριού πουλιέται 13,90 δηλαδή, 14 ευρώ, να το πούμε έτσι, φτάνοντας εδώ ο καταναλωτής ερχόμενος από κάποιο συνοικιακό ή από κάποια μεγάλη αλυσίδα στην οποία είναι 19, 20, 21, 18 και αντικρίζοντας το 14 και το 13 και το 10 με το κόκαλο, δεν αντιδράει θα έλεγα, διότι ξέρει ότι η τιμή κάπου αλλού έχει μια διαφορά από 4 έως 6 ευρώ (…)”.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

O κ. Κεσίδης τώρα από την πλευρά του, συνομιλώντας με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και τη Μαρία Γεωργίου, στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές», ανέφερε χαρακτηριστικά “Την Τσικνοπέμπτη, ο βασιλιάς είναι το χοιρινό. Δεύτερο είναι το αρνάκι και τρίτο είναι το κοτόπουλο. Και το μοσχάρι ανεβαίνει, αλλά δεν λέει τίποτα αυτό για την Τσικνοπέμπτη. Παρ’ όλα αυτά οι τιμές είναι ακριβώς οι ίδιες σε σχέση με πέρυσι, ό, τι αφορά το χοιρινό και ότι αφορά το κοτόπουλο. Εκεί που υπάρχει μία διαφοροποίηση από πέρσι την Τσικνοπέμπτη είναι στο αρνί, το αρνί ή κατσίκι ή παϊδάκια τεμάχια τα οποία είναι περίπου 1 με 1,5 ευρώ ακριβότερα από πέρυσι, αλλά και πάλι είναι σε πάρα πολύ φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Εμείς οι κρεοπώλες περιμέναμε ότι θα είναι και παραπάνω. Δεν είναι παραπάνω (…)”.

Και συμπλήρωσε “(…) Κάθε ένας ανάλογα και το κόστος βάζει και τη φυσιολογική τιμή. Μιλάμε για μέσο όρο. Όπως επίσης, το μέσο όρο στο αρνί και στο κατσίκι, στο μισό ή στο ολόκληρο είμαστε περίπου κατά μέσο όρο στα 15 με 16 ευρώ. Όταν θέλεις παϊδάκια, κοπές και τέτοια, σίγουρα είναι 1 με 1,5 ευρώ παραπάνω“.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος