Τρεις Ευέλπιδες ελαφρά τραυματίες από επιθέσεις νεαρών στο Μοναστηράκι-Αντιδράσεις

Προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια για τις επιθέσεις και τους τραυματισμούς συνολικά 7 προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι τρεις πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων, από ομάδα νεαρών το απόγευμα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2017 στο Μοναστηράκι.

Εκτός από τους τρεις Ευέλπιδες, οι δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν ένας φαντάρος και τρεις ακόμα διερχόμενοι από το σημείο, ηλικίας 47, 35 και 26 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες που αναζητούνται, ήταν μεταξύ μιας ομάδας περίπου 30 ατόμων. Το γεγονός συνέβη λίγο πριν από την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση που έγινε στο Σύνταγμα.

Για μικροπολιτική και απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απαντώντας στις πολιτικές αντιδράσεις και δηλώσεις περί ανομίας, με αφορμή την επίθεση. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Αστυνομία επιτελεί το καθήκον της και η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε: «Δεν ανεχόμαστε φασίζουσες νοοτροπίες από κανέναν. Κάποιοι επενδύουν μικροπολιτικά με την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας στην Αθήνα και τη χώρα. Η Αθήνα είναι ασφαλής, η Αστυνομία επιτελεί καθημερινά το καθήκον της, και όλοι αυτοί που επιθυμούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν, παίρνουν στην πράξη την απάντησή τους».

«Η χθεσινή βίαιη επίθεση κατά των τριών δόκιμων αξιωματικών της Σχολής Ευελπίδων στο Μοναστηράκι, η οποία οδήγησε στον τραυματισμό και τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο, είναι απολύτως καταδικαστέα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άνανδρη επίθεση κατά των Ευέλπιδων επιβεβαιώνει το κλίμα ανασφάλειας το οποίο επικρατεί και στην πρωτεύουσα και σε ολόκληρη τη χώρα. Προφανώς, για τον κ. Τσίπρα, το θέμα είναι ίσως ανεπίκαιρο. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε πρωτίστως την απαίτηση να βρεθούν οι δράστες. Ευχόμαστε στους Ευέλπιδές μας καλή ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά τους».

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αναίτια την επίθεση ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μίλησαν για φασισιτικές ενέργειες που δεν χωρούν σε μια Δημοκρατία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Επίθεση αγνώστων σε τρεις Ευέλπιδες με ελαφρούς τραυματισμούς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος