Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου (video)

Στην Κύπρο θα βρίσκεται από σήμερα για επίσημη τριήμερη επίσκεψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα έχει σειρά επαφών με την Πολιτειακή, Πολιτική, Θρησκευτική και Δικαστική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου  είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και αμέσως μετά ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών. Στο πλαίσιο τελετής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να παρασημοφορήσει την κ. Σακελλαροπούλου με το Μεγάλο Περιδέραιο του Τάγματος Μακαρίου Γ΄.

Η κα Σακελλαροπούλου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ ενώ στη η συνέχεια η Πρόεδρος της Ελλάδας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, παρουσία μελών της αντιπροσωπείας. Η κ. Σακελλαροπούλου θα προσφωνήσει την Ειδική Συνεδρία της Βουλής, στην παρουσία του Προέδρου του Σώματος, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και εκπροσώπους συλλόγων.

Η πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης της κ. Σακελλαροπούλου στην Κύπρο θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν της ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, στα Φυλακισμένα Μνήματα, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, στις Πλάτρες, καθώς επίσης και στην Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος