Τρία κρούσματα άγνωστης ηπατίτιδας στη χώρα μας -Τι θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Ανησυχία για τα κρούσματα της άγνωστης ηπατίτιδας σε παιδιά επικρατεί στη χώρα μας, ύστερα  από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό στην Ελλάδα τριών περιστατικών παιδιών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του “πιθανού κρούσματος” οξείας ηπατίτιδας σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πρόκειται για τρία παιδιά, ηλικίας 14, 18 μηνών και 10 ετών. Το ένα εξ αυτών, δεν νοσηλεύτηκε, ενώ τα δύο χρειάστηκαν ολιγοήμερη νοσηλεία. Κανένα από τα τρία παιδιά δεν παρουσίασε καμία επιπλοκή.

“Και τα τρία παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας” δήλωσε σχετικά στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3 ο παιδίατρος – παιδοπνευμονολόγος Δήμος Γίδαρης.

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σύμφωνα με τον ίδιο τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχουν οι γονείς είναι προβλήματα στο γαστρεντερικό (διάρροιες, εμετοί), το κίτρινο χρώμα του δέρματος ή των ματιών και αποχρωματισμός των κοπράνων ή υπέρχρωση των ούρων.

Στην Ελλάδα οι γονείς έχουν στενή σχέση με τον παιδίατρο, τόνισε ο κ. Γίδαρης και έτσι μία πολύ σοβαρή κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί και κυρίως να προληφθεί, εφόσον επικοινωνήσουν με το γιατρό αν κάτι αλλάξει στην υγεία του παιδιού τους.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε όσα λέγονται σε σχέση με τον κορονοϊό και τα εμβόλια covid19 και το συσχετισμό τους με την εμφάνιση της άγνωστης ηπατίτιδας, λέγοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, αλλά συνεχής επαγρύπνιση και επικοινωνία με το γιατρό που γνωρίζει το ιστορικό των παιδιών.

Αναφερόμενος, τέλος, στις τραγικές περιπτώσεις παιδιών που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή τις τελευταίες ημέρες, ενώ ήταν υγιή ο γιατρός τόνισε ότι θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων και το σχετικό πόρισμα, διατηρώντας τη ψυχραιμία μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος