«Τρέχουν» για εξοικονόμηση ενέργειας 10% οι δήμοι

Σε έναν αγώνα δρόμου για να πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας 10% έχουν επιδοθεί οι δήμοι της χώρας. Σημαντικές είναι οι ενέργειες, που έχουν ήδη κάνει προς την κατεύθυνση αυτή, τρεις δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

60% της ενέργειας που απαιτείται για τον οδοφωτισμό έχει πετύχει ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη με την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λάμπες led. Οι δήμοι της χώρας εκσυγχρονίζουν τις υποδομές τους με στόχο να είναι σύννομη με την υποχρέωσή τους για εξοικονόμηση ενέργειας 10% σε σχέση με το 2019.

Εξορθολογισμό της ενεργειακής δαπάνης στα δημόσια κτίρια επιχειρεί ο δήμος Καλαμαριάς. Σε τρία σχολεία του δήμου τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά που εξοικονομούν 10% του ρεύματος ενώ η ανοιχτή δημοτική πισίνα θα είναι φέτος δροσερότερη κατά δύο βαθμούς και θα σκεπάζεται τα βράδια με ειδικό θερμομονωτικό κάλυμμα.

Led σε ποσοστό 65% στον φωτισμό των δρόμων, δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου και μείωση στην δαπάνη ηλεκτρισμού στα δημόσια κτίρια και στους χώρους άθλησης του δήμου, είναι η απάντηση του δήμου Θέρμης στην ενεργειακή κρίση.

Οι δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης έχουν ορίσει υπεύθυνο ενεργειακών υποδομών και εγκαταστάσεων για την παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος