Τουρκία – Δημοσκόπηση: Μόλις 1% το προβάδισμα Ερντογάν στον β΄ γύρο, αν οι εκλογές γίνονταν χθες

Array

Κωνσταντινούπολη, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα της τελευταίας έρευνας της γνωστής τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Metropoll. Σε περίπτωση που διεξάγονταν προεδρικές εκλογές (χθες) την Κυριακή σε δεύτερο γύρο, και ο υποψήφιος της εκλογικής συμμαχίας της Αντιπολίτευσης ήταν ο αρχηγός του ΛΔΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τότε η διαφορά με τον Ερντογάν θα ήταν μόνο 1%!

Τα ευρήματα έδειξαν:

Ερντογάν 44.9%

Κιλιτσντάρογλου 43.9%

Οι αναποφάσιστοι ήταν περίπου το 2,8% των ερωτηθέντων. Οι ψήφοι διαμαρτυρίας υπολογίστηκαν στο 6,2% και στην κατηγορία, δεν ξέρω/δεν απαντώ, καταγράφηκε ένα ποσοστό  2,2%.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Κιλιτσντάρογλου αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες ότι θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης. Επίσης αναμένεται ότι το φιλοκουρδικό DHP θα ψηφίσει υπέρ του Κιλιτσντάρογλου.

Το φιλοκουρδικό κόμμα φαίνεται ότι θα είναι ρυθμιστής του αποτελέσματος καθώς τα ποσοστά του το φέρνουν γύρω στο 10% ίσως και περισσότερο.

Στο μεταξύ στις 15:00 σήμερα έχουμε υπουργικό υπό τον Ερντογάν με κύριο θέμα τη συνταγματική τροποποίηση για το θέμα της μαντήλας. Ήδη ο πρόεδρος είπε ότι μπορεί και φέρει το θέμα σε δημοψήφισμα και πριν από λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε ότι θα τροποποιηθεί το άρθρο 24 του συντάγματος που αφορά τη μαντίλα ή το άρθρο 41 που αφορά την οικογένεια.

Όμως για να τεθεί σε δημοψήφισμα η συνταγματική τροποποίηση πρέπει να ψηφίσουν «ναι» 360 βουλευτές της βουλής. Απαιτείται δε η έγκριση 400 βουλευτών για να εγκριθεί άμεσα από το Κοινοβούλιο. Όμως το κυβερνών κόμμα διαθέτ 286 βουλευτές και η αξιωματική αντιπολίτευσης 134.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος