Τουρκία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στα γραφεία της Ακσενέρ

«Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος (της Μεράλ Ακσενέρ). Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας», γράφει στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Στόχος ένοπλης επιθέσης έγιναν τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη του Καλού Κόμματος (ΙΥΙ) της Μεράλ Ακσενέρσυμμάχου του Κεμάλ Κιλιτστντάρογλου, υποψηφίου κατά του Ερντoγάν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

«Δεν φοβάμαι Ρετζέπ»

Μετά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της στην Κωνσταντινούπολη η Μεράλ Ακσενέρ δήλωσε πως «ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμη. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ».

«Μου είπε ότι “δεν κάνεις τα πράγματα σωστά, κυρία” και έγινε έφοδος στο σπίτι μου. Αυτή τη φορά είπε «μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος μας στην Κωνσταντινούπολη δέχθηκαν πυρά σε δύο σημεία.

Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει «ζούγκλα». Δεν γίνεται να κυβερνάται από αυτό το φρικτό σύστημα. Είναι απαράδεκτο να προσπαθεί κανείς να εκφοβίσει τα πολιτικά κόμματα 1,5 μήνα πριν από τις εκλογές. Εμείς δεν φοβόμαστε. Αυτό που έγινε είναι μια τεράστια προσβολή για τους ψηφοφόρους. Αγαπητό μου έθνος, αν συνεχίσει αυτό το φρικτό σύστημα, που σήμερα στρέφεται σε εμάς, αύριο θα στραφεί σε εσάς. «Δεν γεννήθηκε ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ»

Κυρίες, απευθύνομαι σε εσάς. Έχω δεχθεί κάθε είδους βρισιές, ατιμίες και αηδίες που δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε έναν άνδρα πολιτικό. Επειδή είμαι γυναίκα!

Αν αυτά γίνονται σε μία γυναίκα πολιτικό, καταλαβαίνουμε τι γίνεται στα παιδιά και τις κόρες σας. Αν θέλετε να τελειώσει αυτή η τυραννία, η ατιμία και η αηδία, αγαπητές γυναίκες, στις 14 Μαΐου να ψηφίσετε τη Συμμαχία του Έθνους.

Σε εσάς απευθύνομαι, κύριε Ρετζέπ. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχω ζήσει στη διάρκεια της εξουσίας σου. Αλλά αυτές οι μέρες θα περάσουν, πρώτα ο Θεός θα ανατείλει ο ήλιος το πρωί της 15ης Μαΐου.

Σου απομένει 1,5 μήνας, είσαι πολύ εκνευρισμένος. Μόλις κατάλαβες ότι φεύγεις. Αντί να τα βάζεις με τους γλείφτες γύρω σου, προτιμάς να τα βάλεις με εμάς. Δεν υπάρχει φυγή, σου προτείνω να πιεις ένα χαμομήλι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος