Τουρκία: Η Άγκυρα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα              

Σύνοψη
  • Ο Χακάν Φιντάν, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, ο Χακάν Φιντάν καταδίκασε την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και μετέφερε τα συλλυπητήρια του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του τουρκικού λαού στον λαό και την κυβέρνηση της Ρωσίας.

Παράλληλα, από το υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε για τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες από επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα σήμερα το βράδυ (22 Μαρτίου). Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων πολιτών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στον ρωσικό λαό και τη ρωσική κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς, καταδίκασε επίσης την επίθεση με στόχο αμάχους σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα. «Καταδικάζω έντονα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο αθώους πολίτες στη Μόσχα και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στη ρωσική κυβέρνηση και τον ρωσικό λαό» έγραψε ο Κουρτουλμούς στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την επίθεση καταδίκασε επίσης ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τζεβνέτ Γιλμάζ.

Κωνσταντινούπολη – Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος