Τουρισμός: Οι προσδοκίες για νέα χρονιά ρεκόρ ενισχύονται από τις ταξιδιωτικές εισπράξεις – Πρεμιέρα για γρήγορη βίζα στη Μυτιλήνη

Σύνοψη
  • Παρά τον πληθωρισμό στα ευρωπαικά κράτη, αλλά και τον πόλεμο στο Ισραήλ και την Ουκρανία , τα στοιχεία και εφέτος δείχνουν μία πλούσια τουριστική σεζόν
  • Πέντε δεκάδες Τούρκοι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν στη Μυτιλήνη, από αυτούς οι 60 θα εκδώσουν τη βίζα με τη γρήγορη διαδικασία, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα κορυφωθούν οι αφίξεις με πάνω από 5.000 Τούρκους επισκέπτες

Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου γέμισε τουρίστες που δηλώνουν ότι αγαπούν την Ελλάδα και αποκαλύπτουν τα σχέδια των διακοπών τους, που περιλαμβάνουν την Αθήνα, την Πελοπόννησο και τα νησιά.

Η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και θετικά μηνύματα συνοδεύουν τις αφίξεις, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΔΑ – Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυΐας.

Η επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου αυξήθηκε σε ποσοστό 16,5%, καθώς διακινήθηκαν συνολικά 5.215.482 επιβάτες, όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2023 είχαν διακινηθεί 4.476.111 επιβάτες, σύμφων.

Μόνο τον Μάρτιο η αύξηση άγγιξε το 20,1% με 335.134 περισσότερους επιβάτες από τον Μάρτιο του 2023 καθώς φέτος ταξίδεψαν συνολικά 2.005.708 επιβάτες όταν τον Μάρτιο του 23 είχαν ταξιδέψει 1.670.574 επιβάτες..

Το 2023 αποτέλεσε έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις . Και παρά τον πληθωρισμό στα ευρωπαικά κράτη, αλλά και τον πόλεμο στο Ισραήλ και την Ουκρανία , τα στοιχεία και εφέτος δείχνουν μία πλούσια τουριστική σεζόν.

Οι ελλείψεις που καταγράφονται σε εργατικό δυναμικό εξακολουθεί να ανησυχεί τους επιχειρηματίες.

Δεν βρίσκουμε χέρια εργασίας, πέρυσι παιδευτήκαμε πάρα πολύ και οι αμοιβές είναι πάρα πολύ καλές στους εργαζομένους μας, δεν είναι θέμα αμοιβής, είναι θέμα ότι δεν υπάρχουν αρκετά άτομα να δουλέψουν αυτή τη δουλειά, αναφέρει ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στη Νέα Καλλικράτεια.

Τις προσδοκίες για μια νέα χρονιά ρεκόρ στον τουριστικό κλάδο καταδεικνύουν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις του Ιανουαρίου, καθώς καταγράφηκε αύξηση κατά 27,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Κατά 63,3% εμφανίστηκαν αυξημένες οι εισπράξεις από τους κατοίκους των χωρών μελών της Ένωσης, οι οποίες μόλις τον πρώτο μήνα του χρόνου διαμορφώθηκαν στα 149 εκατ. ευρώ.

Πρόβα για την έκδοση γρήγορης βίζας στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πέντε δεκάδες Τούρκοι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν στη Μυτιλήνη, από αυτούς οι 60 θα εκδώσουν τη βίζα με τη γρήγορη διαδικασία, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα κορυφωθούν οι αφίξεις με πάνω από 5.000 Τούρκους επισκέπτες.

Πάνω από 70.000 επισκέπτες ήρθαν πέρυσι και φέτος όλες οι προβλέψεις λένε ότι θα ξεπεράσουν τις 100.000, είπε ο δήμαρχος του νησιού.

Η έκδοση της γρήγορης βίζα, αφορά τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ρόδο, Σύμη, Καστελόριζο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω. Θα έχει επταήμερη διάρκεια και θα μπορεί να εκδίδεται, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη, Παύλος Σαρόγλου, Μυρσίνη Τζινέλλη, Κατερίνα Πολύζου, Βασίλης Σιώμος, Ρεγγίνα Σαβούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος