Τον Σεπτέμβριο η διοργάνωση του 9ου Thessaloniki pride

Τον Σεπτέμβριο με εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στα υγειονομικά πρωτόκολλα θα πραγματοποιηθεί το 9ο Thessaloniki Pride, μετά την ακύρωση, εξαιτίας της πανδημίας, του EuroPride 2020.

Οι εκδηλώσεις που από τους διοργανωτές χαρακτηρίζονται ως μία «μεγάλη γιορτή αγάπης και αποδοχής ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου ή όποιου άλλου προσδιορισμού» θα ξεκινήσουν στις 20/9 και θα κορυφωθούν το Σάββατο 25/9 με την καθιερωμένη παρέλαση στους δρόμους της πόλης.

Οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία έχουν καθορίζει τον θεματικό άξονα του 9ου Thessaloniki Pride. «Μετά την παγκόσμια εμπειρία των περιοριστικών μέτρων αλλά και τα περιστατικά έμφυλης κακοποίησης και βίας που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία, το 9ο Thessaloniki Pride με σύνθημα «ποια κανονικότητα;» μας καλεί να αναρωτηθούμε σε ποια κανονικότητα θέλουμε να επιστρέψουμε; Σ’ αυτήν που τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ζούσαμε σε μια διαρκή “καραντίνα” όντας ελεύθερα να εκφραστούμε μόνο στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας; Ή σ’ αυτήν που η πατριαρχία όπλιζε το χέρι κάθε γυναικοκτόνου και βιαστή, αναπαράγοντας την αντίληψη ότι οι γυναίκες είμαστε κτήμα τους; Μήπως τελικά, αντί να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα που απορρίπτει κάθε διαφορετικότητα, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα νέο και συμπεριληπτικό μέλλον από κοινού;», αναφέρουν στην ανακοίνωση οι διοργανωτές.

Εκτός από την παρέλαση, μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται εκθέσεις, συζητήσεις, ενημερωτικά σταντ, μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια στην πόλη, «πάντα με τη σύμπραξη πολλών φορέων, όπως της κοινωνίας των πολιτών, του δήμου, της καλλιτεχνικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, των ξένων διπλωματών κλπ., στέλνοντας το μήνυμα ότι η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων αφορά όλους τους φορείς της κοινωνίας και κάθε άτομο ξεχωριστά κι όχι μόνο μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων».

Οι διοργανωτές υπενθυμίζουν ότι «κατόπιν και εξαιτίας της ακύρωσης του EuroPride 2020, δόθηκε ξανά ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη για το 2024». Το EuroPride είναι το κεντρικό Pride της Ευρώπης, που γίνεται κάθε χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος