Τον πολιούχο της Αγ. Ανδρέα τίμησε η Πάτρα – Μονάδα του ΕΟΔΥ στην εκκλησία (video)

Χωρίς ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού των πιστών το προσκύνημα της εικόνας του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας, που γιορτάζει σήμερα, καθώς η εκκλησία δηλώνει αναρμόδια να πραγματοποιήσει τους ελέγχους.

Με τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα εντός του ιερού ναού, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας.

Το πρωί τελέστηκαν πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία, ενώ στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα υπήρχαν μία είσοδος και μία έξοδος για τους πιστούς.

Επίσης, οι πιστοί εισέρχονταν με σειρά στον ναό και φορώντας μάσκες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχε κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rabit test, σε όσους το επιθυμούσαν.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος ευχήθηκε «να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, με τις οποίες έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι, όπως είναι η πανδημία», προσθέτοντας ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας και να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό του πληθυσμού, ώστε του χρόνου τέτοια ημέρα οι συνθήκες να είναι καλύτερες».

Στις εκδηλώσεις παρευρέθη και ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες και σοβαρές αλλαγές στην πολιτική, ώστε να φτιάξουμε μία κοινωνία δίκαιη, μία κοινωνία αλληλεγγύης, που να σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

«Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους Πατρινούς!» για τη γιορτή του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα, ευχήθηκε, με ανάρτησή του στο twitter, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης. «Ο Πολιούχος μας Άγιος Ανδρέας, ως Πρωτόκλητος ενώνει απευθείας την πόλη μας με την Πόλη. Την Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου βρίσκομαι για να εκπροσωπήσω την Κυβέρνηση και τον κάθε συμπολίτη μου στη Θρονική Εορτή», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: ©ΕΡΤ – Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος