Το σπίτι των Ντάρελ στην Κέρκυρα

Το λευκό σπίτι στο Καλάμι στις βορειοανατολικές ακτές της Κερκύρας, όπου έζησε η οικογένεια Ντάρελ, στις αρχές του 20ου αιώνα, παραμένει τόπος που συγκεντρώνει το τουριστικό, αλλά και το κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Σε αυτό το οίκημα άρχισε την συγγραφική του δουλειά ο Λώρενς Ντάρελ, με πλήθος βιβλίων που έχουν επηρεασθεί από τη μακρόχρονη διαμονή του στην Ελλάδα. Εκείνη την περίοδο η Κέρκυρα είχε πολλούς Βρετανούς, καθώς τα Επτάνησα, είχαν περιέλθει στο Στέμμα το 1815 και το 1864 παραχωρήθηκαν ως προίκα στο νέο βασιλιά της Ελλάδος, Γεώργιο Α’.

Κατά τη διάρκεια των τριών ετών που έζησαν στο νησί, οι Durrells συνδέθηκαν με τους ντόπιους και άφησαν το σημάδι τους στις αναμνήσεις τους. Το λευκό σπίτι, βρίσκεται κοντά στο νότιο κομμάτι του κόλπου με θέα όλο το Καλάμι.

Εκεί γυρίστηκε η γνωστή ταινία “Για τα μάτια σου μόνο”, με τον πράκτορα Τζέιμς Μπόντ, ενώ την επόμενη εβδομάδα αρχίζει το γύρισμα της ταινίας “Γάμος αλά ελληνικά” Νο 3. Η Κέρκυρα  συγκεντρώνει το ενδιαφέρων των σκηνοθετών και των θεατών, που την επισκέπτονται μεταξύ άλλων για να ζήσουν την δική τους περιπέτεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος